Vágó István sírjáról Vitray Tamás megdöbbentő nyilatkozatot tett

Vitray Tamás nyilatkozott Vágó István sírjával kapcsolatban.

2024. február 14., 09:51

Szerző:

Ma lenne 75 éves a tavaly tavasszal elhunyt Vágó István. Ebből az alkalomból a Blikk összeállítást közöl, amelyben többek között Vitray Tamás is felidézi a régi, közös emlékeket – ő volt az, aki annak idején rábeszélte a későbbi kvízmestert arra, hogy a tévében riporterként kezdjen karriert.

Vitray Tamás azonban hozzáteszi, hogy szívesen megemlékezne Vágó Istvánról más módon is, de erre nem igazán van lehetősége:

„nagyon korán és szinte felfoghatatlan hirtelenséggel ment el, és még nagyon sokáig fog hiányozni, jó kollégaként és gáncs nélküli »szaktársként« egyaránt. Egy kicsit sajnálom, de megértem, hogy családi körben búcsúztak el tőle, így nem lehettem ott, és – sajnos – azóta sem lett publikus, hol tehetném tiszteletemet nála.”

Gundel Takács Gábort szintén megszólítja a cikk, ő többek között a következőket mondja:

„nem tudom, hogy az ő végakarata volt-e, vagy a családja akarta így, én tiszteletben tartottam ezt. Ha nyilvános temetése lett volna, minden bizonnyal leróttam volna a kegyeletem. Egyéniség volt, aki nagyon mély nyomot hagyott a tévézésben. Fájó, hogy 74 évesen elment.”

A közelgő születésnap alkalmából az özvegy, Vágó Judit is adott egy interjút pár héttel ezelőtt. Vágó István özvegye még nincs túl a gyász első évén, és a Best magazinban bevallja, nagyon hiányzik neki a férje:

„még mindig nem tudok róla múlt időben beszélni.”

Az özvegy sok időt tölt a családtagokkal, a fiával, Péterrel, valamint az unokával, Borisszal. A kisfiú anyai oldalról orosz származású, így a magyar mellett oroszul is anyanyelvi szinten beszél, de hat éves létére már angolul is megtanult. A nagymama velük és barátokkal tölti az ideje nagy részét, ők tartják benne a lelket. Vágó Judit próbálja magát munkával lekötni: elhunyt férje dolgozószobáját például emlékszobának rendezi be, illetve gondozza, szépíti a házat.

A gyász feldolgozásában rengeteget segítenek neki a barátok és családtagok, így Vágó Juditnak nem kell egyedül lennie.

„Soha nem gondoltam volna, hogy a barátok ennyire szeretnek minket, engem. Miután Isti elment, még inkább itt vannak velem, mellettem, óvnak, féltenek, vigyáznak rá nem hagynak magamra”

– többek között ezt mondja Vágó Judit a lapban.

A fent szóba került gyászszertartással kapcsolatban Vágó István fia, Vágó Péter adott tavaly egy rövid nyilatkozatot:

”Közel száz ember jött el, akik apu halála óta próbálnak mindenben mellettünk állni. Anyunak különösen nagy segítség, hogy ott vannak mellette, hiszen elvesztette a társát, akivel 44 évig élt együtt. Igaz, szinte időnk sem volt még gyászolni, mert rengeteg ügyet kell ilyenkor elintézni, a hagyatékkal, a búcsúztatóval kapcsolatban. Büszke vagyok anyura, mert nagyon erős, de azért vannak nagyon nehéz pillanatok.”

– mondta tavaly Vágó Péter.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub)