Így él most Pálffy István, bő egy évvel botrányos kirúgása óta: Volt, hogy rám támadtak

Pálffy István tavaly nyáron egy napig dolgozott a Hír TV-nél tavaly nyáron, most elárulta, mit dolgozik vidéken: az egyik munkája nem éppen veszélytelen.

2024. szeptember 6., 08:58

Szerző:

Pálffy István tavaly nyáron egyszer vezette a HírTV-n a Napi aktuális című műsort. Az augusztusi adás vendége Márky-Zay Péter volt, és a vele való beszélgetésben a műsorvezető olyan megjegyzést tett a pedofilokról, amiért az adás után rögtön ki is rúgták. Bő egy év telt el azóta, és a Story.hu most megkereste Pálffy Istvánt, hogy elmesélje, mi van vele most.

Pálffy István egy évvel később

Pálffy István azt meséli, hogy három felnőtt gyermeke révén immár háromszoros nagypapa. Az egykori híradós jó ideje Balatonkenesén él, ahol évek óta polgárőrként dolgozik.

„A polgárőrség önkéntes dolog, ezért én nem kapok fizetést. Viszont tanítok budapesti, veszprémi, de még határon túli egyetemeken is”

– mondja Pálffy István arról, hogy mit dolgozik mostanság. A médiaszemélyiség hosszú ideje az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tanácsadója, de a covid idején járőrözni is elkezdett. Mint polgárőr, néha rizikósabb szituációkba is belekeveredik:

„Balatonkenesén élünk, szeretem ezt a várost, és szeretnék érte tenni, noha nem egy veszélytelen munka. Volt már, hogy rám támadtak, szerencsére nem lett semmi bajom, észnél voltam. És azért ez nem mindennapos. Többnyire olyan esetekhez hívnak ki minket, amikor a helyiek és a nyaralók között fajul el egy-egy vita, esetleg szomszédok szólalkoznak össze. Napközben meg vagy a polgárőrautóval, vagy biciklivel, esetleg gyalog járjuk a várost, benézünk a piacra, a postára, és intézkedünk, ha kell.”

Tavaly ősszel egyébként a Blikknek Pálffy István azt mondta, hogy egyenesen a hadseregbe kívánkozik. Most nincs szó arról, hogy ebből végül mi lett, vagy ez még folyamatban van-e:

„A tartalékos munkával is kacérkodom. Szeretnék a Magyar Honvédségnél önkéntes tartalékos lenni, ez azonban hosszú folyamat, és bizonyos előírásoknak is meg kell felelni. Több orvosi és egyéb vizsgálaton, valamint nemzetbiztonsági átvilágításon is át kell esnem. A procedúrát elindítottam, remélem, sikerrel járok.”

Pálffy István nem néz tévét

Pálffy István a HírTV-s botránnyal kapcsolatban többek között azt mondja az interjúban, hogy nem maradt benne rossz szájíz az eset után, szerinte félreértés történt. Ezzel együtt most már így áll a tévézéshez:

„Biztos klassz­ lett volna ismét műsort vezetni, gondolatokat közvetíteni, de nekem most is jó. Többé nem tévézek, sőt tévét sem nézek, még híradót sem.”

(Kiemelt kép: a Hír TV Instagramja)