Novodomszky Éva a férjéről beszélt: Nem vagyunk együtt mint férfi és nő

Novodomszky Éva volt Palik Lászlóék legutóbbi vendége, rengeteg érdekeset elárult a családjáról.

2024. február 27., 07:51

Szerző:

Novodomszky Éva annak idején, 1997-ben tűnt fel az MTV képernyőjén, és bár a tévénézők 2000-től jó ideig nap, mint nap láthatták őt a Híradó műsorvezetőjeként, a magánéletéről kevesebbet lehet tudni. Az 50 éves médiaszemélyiség most Palik Lászlóék műsorában mesélt a YouTube-on, és a férjéről így beszél:

„a férjem szicíliai származású, nem él velünk, de a kapcsolatunk jó, elég sok időt töltünk együtt. Ő olaszul beszél a gyerekekkel, mi egymással általában olaszul beszélünk, és amikor négyen vagyunk, akkor is a legtöbbször olaszul beszélünk, de abban a pillanatban, amikor belép valaki, aki nem tud olaszul, akkor magyarul beszélünk.”

Novodomszky Éva bár hivatalos válásról nem beszél, elárulja, hogy a férjével mégiscsak szétváltak bizonyos értelemben. A következőképpen fogalmaz:

„mi nem vagyunk együtt mint férfi és nő, mi együtt vagyunk, mint szülők és munkatársak. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, de rettenetesen fel tud idegesíteni, én is őt időnként. Pontosan amiatt, ami miatt mint férfi és nő nem vagyunk együtt. A kapcsolatunk elején viszonylag hamar rájöttünk arra, hogy nagyon különbözőek vagyunk, máshogy látjuk a világot. De szentül meg voltunk győződve róla, hogy ez majd változik, majd érünk, meg annyira szeretjük egymást, hogy ez majd összecsiszolódik. Kiderült, hogy ez sehogy se akar összecsiszolódni, nincs egy alap, nem egyezik az értékrendünk, nem egyezik az, ahogy a világnak az egyébként alapvető dolgait látjuk: a férfi-női szerepeket, a családon belüli szerepeket, hogy kivel hogyan kommunikálunk, illetve a diplomácia és a szókimondás fontosságát.”

Novodomszky Éva úgy érzi, hogy a férje genetikailag nem tud bizonyos dolgokban megváltozni, szerinte a szicíliai szülőktől hoz bizonyos dolgokat. 13 évig működött a kapcsolatuk, de az utóbbi 7 évben már nincsenek úgy együtt, mint klasszikus férj és feleség. Erről az időszakról a következőket is elárulja:

„a hét évnek az elején volt egy év, amikor még egyszer adtunk magunknak egy esélyt, és aztán volt egy olyan talán két hónap, ami egy vízválasztó volt abból a szempontból, hogy akkor nem is nagyon álltunk szóba egymással. De nem volt egy hosszú időszak, tényleg nem tartott tovább két hónapnál. És aztán utána egyszer csak el kellett fogadnunk mindkettőnknek azt, hogy van, amit egyszerűen nem tudunk kitaposni a másikból. Mert mind a kettőnknek kemény a feje, és ezt ő sem fogja elfogadni, én sem fogom elfogadni. Nagyon-nagyon sok beszélgetéssel, nagyon sok elemzéssel fel kellett építünk egy újfajta együttműködést. Mert az világos volt, hogy úgy nem tudtunk élni, ha teljes egészében hátat fordítunk egymásnak. És nemcsak azért, mert van két gyerek, hanem azt se tudtuk elképzelni, hogy december 24-én nálam vannak az én családommal, december 25-én meg nálad vannak a te családoddal, és így nyaralunk meg úgy nyaralunk. Én nagyon szeretem az ő barátait és az ő családját. Ő is nagyon benne van az én barátaim és a családom életében. Vannak olyan kötődések, amiket egyszerűen nem akartunk szétdarabolni, és ezért úgy alakítottuk ki az életünket, hogy külön élünk, van külön életünk, de vannak olyan pontok, amik közösek maradtak.”

Alább tudja megtekinteni a teljes videót, amiben természetesen nemcsak a magánéletről van szó: Novodomszky Éva a karrierjéről is rengeteg dolgot elárul.

(Kiemelt kép: YouTube/Palikék Világa by Manna)