Videón: Kitört az Etna, ömlik a láva a tűzhányóból

A szicíliai tűzhányó felett 4,5 kilométer magas kitörési oszlop jelent meg.

2023. november 13., 07:27

Szerző:

A Szicília szigetén található tűzhányó felett 4,5 kilométer magas kitörési oszlop jelent meg, időnként pedig robbanásokat lehetett látni és hallani.A térség több településére, így Milo és Zafferana Etnea településekre hamu hullott, nagyobb károkról azonban nem érkeztek jelentések. A cataniai repülőtér forgalma zavartalan volt – írja az RTL. A mintegy 3350 méter magas Etna a világ egyik legaktívabb tűzhányója.

(Kiemelt képünkön:  Szicíliában kitört az Etna. Az olasz Nemzeti Geofizikai és Vulkanológiai Intézet megjegyzi, hogy a délkeleti kráterből kiinduló kitörésoszlop magassága körülbelül 4500 méter volt a tengerszint felett. Fotó: W izard SX Twitter)

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

2023. december 2., 17:56

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.