Nagy Feró VIP jegyet szerzett a pápai misére, elmondta, hány méterre lesz Ferenc pápától

„Ha áld, akkor az nekem már meg is van” – mondja Nagy Feró arról, miért örül neki, hogy ilyen közel lehet majd az egyházfőhöz.

2023. április 27., 12:33

Szerző:

Nagy Feró a héten elmondta, hogy bár református, mindenképpen ott akar lenni Ferenc pápa miséjén vasárnap a Kossuth téren. Ezzel kapcsolatosan meghívást kapott a TV2 Mokka című műsorába, ahol az interjút azonban azzal kezdte csütörtök hajnalban, hogy reggel arra ébredt, hogy megsüketült.

Azért az interjút sikerült levezényelni, amint azt alább ön is megtekintheti. Ebben Nagy Feró a következőket mondja:

„sikerült szereznem egy VIP belépőt, és ha minden igaz, olyan 20 méterre leszek a pápától, úgyhogy ha áld, akkor az nekem már meg is van. A VIP az közel van, oda nem juthatnak be akárkik. Addig sírtam, amíg beengedtek, pedig én református vagyok, de hitem szerint hithű katolikus.”

Nagy Feró kiemeli, hogy soha nem volt még ilyen közel pápához:

„izgalommal várom a dolgot, mert mégiscsak ő van a legközelebb az Úristenhez. Bár én úgy gondolom, hogy én nélküle is tudok kommunikálni vele, de azért fontos, hogy amikor a hit helytartója megérkezik hozzánk, és ez egy nagyon nagy dolog, hogy ő rádöbbent, hogy őt félreinformálták rólunk. És szerintem ezért jött el még egyszer, hogy helyrehozza ezt a hibát, hogy ő úgy gondolta, hogy mi nem azok vagyunk, meg talán nem is vagyunk keresztények, mittudomén, miket mondtak rólunk. És ezért nagyon fontos dolog, hogy itt van, a lelkemnek mindenképpen jót tesz.”

A teljes interjút érdemes megnézni, mert Nagy Feró azt is mondja benne, hogy mivel ő fizikus-matematikus, azért egy kicsit materialisztikusan gondolkodik Istenről.

(Kiemelt kép: Dimény András/168.hu)