Müller Péter friss helyzetjelentést adott a szívrohama után: Visszavonulót kell fújnom, de nem tervezem a visszavonulást

Müller Péter most részletesebben is beszámolt az állapotáról.

2024. január 19., 09:50

Szerző:

Müller Péter szívrohamot kapott, kétszer össze is esett, így pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy lemondja minden programját és egy szanatóriumba vonul. A 87 éves író most a Blikknek nyilatkozott az állapotáról, többek között a következőket mondva:

„eljött az idő, amikor visszavonulót kell fújnom, legalábbis egy időre. Még ne temessenek, mert ha az erő el is szállt belőlem olykor, az életkedvem, az életörömöm nem múlik el. Bármennyire is sérülékenynek tűnök most, olyan embernek, aki segítségre szorul, nem tervezem a visszavonulást. De muszáj megállnom, szó szerint és átvitt értelemben is. A lábaim hallják fentről a parancsot, hogy menj tovább a megkezdett úton, de nem engedelmeskednek. Kétszer is összeestem, és ez nem volt jó élmény.”

Müller Péter ismerői jól tudják: az írót meglőtték 1956-ban és súlyosan megsérült a lába. 19 éves volt ekkor.

Müller Péter azonban figyelmeztet a friss interjúban, hogy ne temesse őt senki, hiszen ha home office-ból is, ha a szanatóriumból is, de folytatja a munkát:

„amikor a világ tele van gyűlölettel, haraggal, indulattal, engem körbeölel a szeretet. Viszont ha a testem jelez, változtatnom kell. De dolgozom tovább, írok, alkotok, s közben Visegrádon, egy hangulatos egészségügyi intézményben pihenek, regenerálódok, feltöltődöm néhány hétig. Rám fér.”

(Kiemelt kép: Müller Péter Facebookja)