Harry herceg botránykönyvének a címe egyetlen szó, nagy a meghökkenés

Már a dátum is megvan, hogy mikor jelenik meg Harry herceg önéletrajzi könyve.

2022. október 28., 08:03

Szerző:

Bejelentette a könyvkiadó, hogy január 10-én fog megjelenni Harry herceg önéletrajzi könyve. A kötetet nagy várakozás előzte meg azok után, hogy Harry hercegék Oprah Winfrey-nek adtak korábban egy interjút, és abból hatalmas botrány lett. A többség arra számít, hogy ez a memoár hasonlóan botrányos lesz majd. A megjelenési dátumot feltehetőleg II. Erzsébet királynő halálára való tekintettel halasztották 2023-ra.

A könyv címe egyetlen szó, ami sokakat meglepett, mert utalás arra, hogy Harry csak a második az öröklési láncban bátyja, Vilmos után. A Spare (Tartalék) a kiadó szerint egy „nyers, rendíthetetlen őszinteséggel” megírt kötet. Memoárjában Harry herceg megosztja a traumától a gyógyulásig tartó, rendkívül megindító személyes útját, amely a szeretet erejéről szól, és amely milliókat inspirálhat és bátoríthat világszerte – olvasható a kiadó közleményében.

A könyv visszaviszi az olvasókat Harry édesanyjának, Diana hercegnőnek 1997-ben bekövetkezett haláláig, a temetésig, ahol Harry és Vilmos herceg a koporsó mögött lépdeltek, miközben világszerte milliók figyelték őket szomorúsággal telve és arra gondolva, hogy a két herceg élete hogyan alakul majd a továbbiakban – írja a kiadó, hozzátéve, hogy „ez a könyv Harry története”.

A 416 oldalas kötet 16 nyelven lesz olvasható és egy hangoskönyv is készül belőle, melyben maga Harry herceg olvassa majd fel visszaemlékezéseit. A Penguin Random House közleménye szerint a kötet magyarul is megjelenik a Corvina Kiadó gondozásában. A kiadó nem közölt részleteket a könyv anyagi hátteréről, de közleményük szerint Harry, Sussex hercege azt tervezi, hogy a kötetből származó jövedelemből brit jótékonysági szervezetek támogat. A Penguin Random House kiadó „férjként, apaként, humanitárius személyiségként, mentálhigiénés ügyvédként, valamint veterán katonaként és környezetvédőként” mutatja be Harry herceget.

(Kiemelt kép: a hercegi pár hivatalos Instagramja)