Sokan megalázónak találták, hova ültették Harry herceget a temetésen

Harry herceg védelmében egyre több felháborodott komment és cikk születik.

2022. szeptember 19., 15:41

Szerző:

Jelenleg zajlik II. Erzsébet királynő egésznapos gyászszertartása. Délben Londonban, a Westminster apátságban tartottak egy ceremóniát, ahol jelen volt a királyi család valamennyi tagja. Itt Harry herceg és felesége, Meghan Markle a második sorban kapott helyett, amint azt az alábbi tweet által tartalmazott fotók is mutatják.

A dolgot azért tartják igen sokan kissé megalázónak a New York Post szerint, mert Harry testvére az első sorban kapott helyet. Ráadásul a két herceg annyira távol foglalt helyet egymástól, hogy kicsit olyan, mintha direkt szétültették volna őket. De természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy Harry herceg önként lemondott királyi tisztségeiről, bátyja viszont most már egyenesen a trónörökös.

Szintén az első sorban volt mindenesetre András herceg, Harry nagybátyja, aki nem lemondott a tisztségeiről, hanem megfosztották azoktól, miután szexbotrányba keveredett. Ő és Harry volt a család két tagja, aki nem viselhette a templomban a katonai egyenruháját, de még Andrást sem tették a második sorba.

Szintén az első sorban volt Anna hercegnő két gyermeke Zara Tindall és a tavaly elvált Peter Phillips, akik Harryhez hasonlóan szintén nem töltenek be hivatalos tisztséget a királyi családban. Sokak szerint ez a tény is mutatja, hogy a renitens herceggel továbbra sem békült ki a családja.

(Kiemelt kép: YouTube/BBC)