Íme, melyik családtag borult ki a leglátványosabban Erzsébet királynő temetésén

Erzsébet királynő sosem mutatta ki az érzelmeit, de leszármazói között volt, aki nem tudta ezt a szabályt követni a temetésen.

2022. szeptember 19., 13:31

Szerző:

Ennek a cikknek a megjelenésével egyidőben zajlik II. Erzsébet királynő temetése Londonban, az élő közvetítés ide kattintva érhető el. Jelenleg éppen átszállítják a koporsót a Westminster apátságból a Szent György kápolnába a brit főváros központján áthaladva.

A menetet a királynő gyermekei, unokái, ezek házastársai, és néhány dédunoka vezeti a koporsóvivők és katonák után. A legkisebb Sarolta hercegnő, öccse, Lajos herceg nincs jelen.

II. Erzsébet nevével összefonódott az a szemlélet, hogy a nehézségeket összeszorított ajakkal kell viselni, az érzelmek, fájdalom kimutatásának nincs helye a királyi családban. Nos, az uralkodó halálával ez a szemlélet tűnni látszik, mivel, amint azt a Daily Mail is rögtön kiszúrta, András herceg arcán nagyon is lehetett látni az érzelmeket és a fájdalmat.

András herceg megemlékezését egyébként nemrég publikálták, ebben háromszorosan szólítja meg édesanyját, többek között a következőket írva:

„Anyuci, kincsként örökre a szívembe zárom fiad iránti szeretetedet, együttérzésedet, törődésedet, bizalmadat. Rá kellett döbbennem, hogy tudásod és bölcsességed végtelen, nincs határa vagy korlátja. Hiányozni fognak meglátásaid, tanácsaid és humorod.”

A teljes szöveget ide kattintva tudja elolvasni korábbi cikkünkben.

(Kiemelt kép: YouTube/BBC)