Meghan Markle-t leleplezik önkéntelen reakciói: testbeszéde elárulta a valódi énjét

Nem túl hízelgőek a szakember megállapításai azzal kapcsolatban, mit árul el Meghan Markle-ről az, ahogyan viselkedik. 

2022. január 14., 14:54

Szerző:

Meghan hercegnét, vagy korábbi nevén Meghan Markle-t a brit királyi családdal való viszálytól és botrányoktól eltekintve általában egy kedves, mosolygós, kifinomult nőként láthatjuk megjelenni. Most azonban egy testbeszéd-szakértő kielemezte a hercegnéről készült felvételeket, és sok olyan apró gesztusra, mozdulatra hívta fel a figyelmet, amely egy laikus számára nem észrevehető, de árulkodó Harry herceg feleségének valódi énjéről.

Jesús Enrique Rosas a Csehországban élő testbeszédszakértő rendszeresen elemzi a királyi család tagjainak viselkedését a The Body Language Guy nevű Youtube-csatornáján. Sorra került már videóiban Vilmos herceg és Katalin hercegné is, de a legnagyobb nézettséget generáló videói mégis a Meghan hercegnéről készült pár perces elemzések.

Legutóbb egy 2018-ban készült felvételt részlezett, amin Meghanon kívül az édesanyja, Doria Ragland és Harry herceg is szerepel. Ekkor tartották a hercegné jótékonysági céllal kiadott szakácskönyvének a bemutatóját a Kensington-palotában. Az eseményen éppen a meghívottakkal csevegtek, és amikor Meghan Markle éppen mondani akart valamit, mellette álló édesanyja figyelmetlenségből belevágott a szavába, amire a hercegné egy pillanatra felé fordult, és egy ingerült pillantást vetett felé. 

Elemző videójában Rosas kifejti, hogy mikor édesanyja belevágott Meghan szavába, ő azonnal ingerültté vált – erre hirtelen megmerevedő kezeiből is lehet következtetni. Az ujjait úgy kifeszítette, hogy azok kissé hátrafelé álltak, ez pedig a szakértő szerint azért történt, mert tudat alatt így próbálta levezetni a feszültséget. Természetesen az arcán is rögtön látszott az ingerültség okozta változás, a szemeit például egyre nagyobbra nyitotta, az állkapcsát előretolta, ezek pedig mind a düh jelei. Az ajkait pedig összeszorította, ami a frusztrációról árulkodik. A szakértőt meglepte, hogy Meghan hercegnéből ezt váltotta ki édesanyja közbeszólása. 

„Nem titok, hogy Meghan szeret a középpontban lenni, ebben az esetben szinte rémisztő azt látni, hogy még Doria sem fejezheti ki a saját elképzeléseit anélkül, hogy ilyen reakciókat váltana ki a lányából”

– árulta el véleményét a testbeszédszakértő, Jesús Enrique Rosas, amint arra a Bors cikke is felhívja a figyelmet.

(Kiemelt kép: ANGELA WEISS / AFP)