Meghan Markle-nek bocsánatot kellett kérnie, mert kiderült az igazság a tavalyi botránykönyvről

Harry hercegék tagadták, hogy közük lenne a kiadványhoz. Kiderült, ez nincs igazából így.

2021. november 12., 12:49

Szerző:

2020 augusztusában jelent meg egy könyv Finding Freedom, azaz Megtalálni a szabadságot címmel. Ez a kötet arról szólt, hogy Harry herceg és felesége, Meghan (vagy magyaros átírással Megán) hercegné miért és hogyan hagyta maga mögött a Nagy-Britanniát és a királyi családot. A botrányt kavart könyvvel kapcsolatban a hercegi pár azt hangoztatta, hogy az tőlük független szerzők munkája, nem működtek közre a királyi családra nézve nem különösebben hízelgő mű elkészültében.

Nos, amint azt a Daily Star írja, ebből per lett, kiderült ugyanis, hogy mégsem a hercegi pár tudta nélkül készült a könyv. Korábbi kommunikációs titkáruk, Jason Knauf azt állította a bíróságon, hogy a kötet szerzői „háttéremlékeztetőket” kaptak munkájukhoz a könyv két alanyától, és a titkár több megbeszélést is folytatott a könyvről Meghan Markle-lel élőszóban és e-mailben egyaránt.

Erre reagálva a hercegné bocsánatot kért a bíróságtól, arra hivatkozva, hogy nem emlékezett már ezekre a megbeszélésekre. Nyilatkozata így hangzik:

„A Mr. Knauf által rendelkezésre bocsátott információk és dokumentumok fényében elfogadom, hogy Mr. Knauf tényleg átadott bizonyos információkat a könyv szerzőjének, és hogy ezt a tudomásommal tette, egy olyan tervezett megbeszéléshez, amelyen ő kommunikációs titkári pozíciójában vett részt a szerzőkkel. Arról nincs tudomásom, hogy milyen tartalmú információkat bocsátott a rendelkezésükre. Elnézést kérek a bíróságtól azért, hogy korábban nem emlékeztem ezekre a közlésekre. Egyáltalán nem volt a célom vagy szándékom, hogy megtévesszem az alperest vagy a bíróságot”

– tisztázza a helyzetet Meghan hercegné. Bejelentése néhány óra leforgása alatt mémforrássá vált, íme egy twitterező reakciója az ügyre.

Az ügyhöz lazán kapcsolódik még, hogy Harry herceg jelenleg dolgozik a saját önéletrajzán, és ennek a jövő évre tervezett megjelenéséből is botrány lett – kattintson ide a részletekért!

(Kiemelt kép: Sussex Royal – a hercegi pár hivatalos Instagramja)