Harry herceget letiszteletlenezték, mert keresztbe tesz II. Erzsébet királynő jubileumának

A herceg tervezett memoárjának megjelenési évével van baj.

2021. július 21., 15:31

Szerző:

Ahogy azt a 168 óra tegnapi cikkében megírtuk, Harry herceg önéletrajzi könyvet készül kiadni, amelyben nyíltan mesél elszakadásáról a királyi családtól. Az érintettek tegnap értesültek a hírről, az időzítésben pedig szándékosságot feltételeznek, a herceg ugyanis a The Sun című lap által megszólaltatott bennfentesek szerint Erzsébet királyné 70. jubileumáról szeretné elvonni a figyelmet.

A családhoz közeli források nyilatkozatából kiderül, hogy megdöbbenéssel fogadták a Buckingham-palotában Harry kegyetlenül őszinte önéletrajzi könyvének hírét. Az tovább tetézte felháborodásukat, hogy a herceg éppen abban az évben, 2022-ben készül a leleplező memoár kiadására, amikor a nagymamája, II. Erzsébet királynő uralkodásának történelmi, 70 éves platina jubileumát ünnepli. A bennfentesek elárulták, a nem túl szerencsés időzítés mögött a család szándékosságot feltételez, és mélyen tiszteletlennek tartják ezt a húzást.

A királyi család szakértői szerint az egyre nagyobb dühüket és csalódottságukat az önéletrajzi könyv megjelenése csak tetézni fogja, és még jobban elmélyíti az ellentétet a felek között. Az informátorok beszámolója szerint Károly amiatt is aggódik, mit ír majd Harry a mostohaanyjáról, Kamilláról, akivel sose volt felhőtlen a viszonya, a könyvben leírtak ugyanis keresztbe tehetnek Kamilla királynévá válásának. A szakértők véleménye szerit ez lehet az utolsó csepp a pohárban ahhoz, hogy Harry kapcsolata örökre megszakadjon a családjával, és azt sem tartják kizártnak, hogy a királynő visszavonja a herceg és családja meghívóját a jubileumi ünnepségre.

(Kiemelt kép: AFP)