Meghalt Szurdi Miklós – kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét

Szurdi Miklós halálhírét publikálták a Facebookon.

2024. február 12., 11:20

Szerző:

Elhunyt Szurdi Miklós színész-rendező, akit a legtöbben talán a Família Kft. kreátoraként ismertek. A 73 évesen elhunyt művész tavaly nyáron vette át az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár vezetését, az alábbi bemutatkozó videót októberben publikálták.

Hétfőn délelőtt Dr. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere jelentette be a gyászhírt a Facebookon, az alábbi poszttal, vette észre a Blikk.

„MEGHALT SZURDI MIKLÓS
Mély megrendüléssel fogadtam a hírt. Nagyon megkedveltem Őt, mert fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!”

– áll az alábbi posztban.

Szurdi Miklós a leginkább a Família Kft-ről ismert, de dolgozott a Linda, az Angyalbőrben és a Privát kopó című tévésorozatokon is, most 73 éves. Háromszor nősült, az első felesége Gór Nagy Mária, a második Appel Edit, a harmadik pedig Xantus Barbara volt.

Bár hat gyermeke és hat unokája született, a Blikknek adott január interjújából az derül ki, hogy igencsak egyedül érezte magát az utóbbi időben, amióta egy rövidebb kapcsolata is véget ért:

„három évig tartott a kapcsolatunk, majd utána volt még egy hölgy, akibe nagyon szerelmes voltam. Ő öt év után elment, de én a mai napig szeretem. Ennek nagyjából két éve, azóta egyedül vagyok. Hogy jól érzem-e így magam? Most hazudjak? Nem hinném, hogy bárki, aki – hozzám hasonlóan – társasági lény, az jól érezné magát így.”

Tehát bár a magánéletben nem érezte jól magát, legalább a munkát élvezte Erdőkertesen. Nyilatkozata szerint korábban nyugdíjas életet élt, mielőtt a faluház meg nem bízta őt, és jól esett neki a visszatérés, hiszen rendezőként vagy színészként már nincs esélye munkát találni:

hetvenhárom éves vagyok, jöjjenek a fiatalok… Meg az az igazság, hogy nem is nagyon engednek be engem a színházak, filmgyárak meg a tévék. Voltak ötleteim, de egyik sem valósult meg. Ha szerettem is volna a Família Kft.-hez hasonló sikerű sorozatot, már nem volt rá lehetőségem. Ennek talán az lehet a legfőbb oka, hogy nem igazán értek egyet a mai rendszerrel, emiatt esélyem sincs, parkolópályára kerültem. Nincs bennem rossz érzés, mert ki tudom élni az ambícióimat itt, Erdőkertesen.”

(Kiemelt kép: Facebook/Erdőkertesi Faluház és Könyvtár)