Meghalt Madonna öccse, az énekesnő megrázó posztban gyászolja testvérét: A vége felé nagyon nagy fájdalmai voltak

Madonna és most elhunyt öccse, Christopher Ciccone sokáig nagyon jóban voltak, aztán sokáig nagyon rosszban, de a Pápa betegsége az utóbbi időben újra összehozta őket.

2024. október 7., 07:51

Szerző:

63 éves korában elhunyt Christopher Ciccone, akit a világ Madonna testvéreként ismert meg. A botrányhős énekesnő karrierjének első évtizedében öccse az első számú bizalmasa és segítője volt. Madonna a Pápa becenevet adta neki, rengeteget dolgoztak együtt, de aztán az útjaik szétváltak, és Christopher Ciccone lakberendezőként kezdett új karriert. A férfi 2008-ban írta meg Az élet a nővéremmel, Madonnával című könyvét, amiben a testvéréről meglehetősen negatív képet fest. Most, hogy Christopher Ciccone elhunyt, kiderült, hogy élete utolsó időszakában rendeződött a kapcsolata egykor a föld első számú popszupersztárjának számító, most 66 éves nővérével.

Ezt írja Madonna a testvéréről

A People azt írja, hogy Christopher Ciccone október 4-én, pénteken hunyt el rákban. A férje volt mellette az utolsó percekben. Madonna csak a halála nyilvánossá válása után, vasárnap este emlékezett meg róla publikusan, méghozzá az alábbi Instagram-posztban. Ebben hosszan ír öccséről, aki az öt édestestvére közül rendkívül hosszú ideig a legközelebb állt hozzá. (Madonna édesanyja nagyon fiatalon elhunyt – szintén rákban –, édesapja újabb házasságából a popkirálynőnek van még két féltestvére. Madonna egyik bátyja, Anthony egyébként szintén nemrégiben halt meg, 2023 februárjában.)

„Az öcsém, Christopher elment. Ő volt a hozzám legközelebb álló ember olyan sokáig... Nehéz elmagyarázni, mi volt az a kötelék, ami összetartott minket.
De abból a megértésből nőtt ki, hogy mások vagyunk, mint a többiek és a társadalom keresztbe fog tenni nekünk, ha nem követjük a status quo-t. Megfogtuk egymás kezét, és táncoltunk a gyermekkorunk őrületén keresztül. Valójában a tánc egyfajta pillanatragasztó volt, ami összetartott minket. A tánc felfedezése a mi vidéki kisvárosunkban megmentett engem, aztán jött a bátyám, és őt is megmentette.
A balett-tanárom, akit szintén Christophernek hívtak, biztonságos teret teremtett a bátyámnak, hogy meleg lehessen.
Egy szó, amit nem mondtak ki, de még csak nem is suttogtak, ahol mi éltünk.
Amikor végre összeszedtem a bátorságot, hogy New Yorkba menjek táncosnak, az öcsém jött utánam.
És megint megfogtuk egymás kezét, és táncoltunk New York őrületében! Habzsoltuk a művészetet, a zenét és a filmet, mint az éhes állatok!
Mindennek az epicentrumában voltunk, ahol mindezek a dolgok felrobbantak.
Végigtáncoltuk az AIDS-járvány őrületét.
Elmentünk temetésekre, sírtunk és táncoltunk. Együtt táncoltunk a színpadon a karrierem kezdetén, és végül ő lett a kreatív igazgatója számos turnémnak. Amikor a jó ízlésről volt szó, a bátyám volt a Pápa, és meg kellett csókolnod a gyűrűt, hogy megkapd az áldását. Szembeszálltunk a római katolikus egyházzal, a rendőrséggel, a morális fölénnyel és minden olyan hatalmi tényezővel, amely a művészi szabadság útjába állt! A testvérem végig mellettem állt.
Festő, költő és látnok volt. Csodáltam őt. Kifogástalan ízlése volt. És éles nyelve volt, amit néha ellenem használt, de én mindig megbocsátottam neki. Együtt szárnyaltunk a legmagasabbra, és a legmélyebb mélységekben is bukdácsoltunk. Valahogy mindig újra egymásra találtunk, fogtuk egymás kezét és táncoltunk tovább.
Az elmúlt néhány év nem volt könnyű. Sokáig nem álltunk szóba egymással, de amikor a bátyám megbetegedett, visszataláltunk egymáshoz.
Mindent megtettem, hogy életben tartsam, amíg csak lehet. A vége felé nagyon nagy fájdalmai voltak. Még egyszer megfogtuk egymás kezét, becsuktuk a szemünket és táncoltunk. Együtt.
Örülök, hogy már nem szenved. Soha senki nem lesz olyan, mint ő. Tudom, hogy táncol valahol.”

A fenti megemlékezéshez Madonna rengeteg fotót posztol, amiken most elhunyt öccsével együtt láthatóak.

És ha már ennyi utalás található a fenti megemlékezésben arról, hogy Madonna mennyit táncolt az öccsével, álljon itt a popkirálynő legelső videóklipje 1983-ból, a Lucky Star. Ebben két háttértáncosa közül az egyik Christopher Ciccone.

(Kiemelt kép: Madonna Instagramja)