Madonna új aktfotóit cenzúrázni kellett, de nem ezért akadtak ki rá a rajongók

Az újra folyton vetkőző popkirálynőt kizsákmányolással vádolják rajongói, íme, miért.

2021. november 25., 11:34

Szerző:

„Megcsináltam kb. bármit, hogy a nevem a hírekbe kerüljön”

– énekli korábbi önmagáról Madonna 2005-ös albumán a How High című számban. Nos, a múlt idő használata nem feltétlenül indokolt, mert a 63 éves popkirálynő továbbra is akarva-akaratlanul ontja az olyan megnyilvánulásokat, amikre elég nehéz nem reagálni. Ott van például a beköszönése a VMA-gálára, vagy íme a legfrissebb Instagram-posztja, amelynek bizonyos fotóit cenzúrázni kellett, hogy kikerülhessenek a közösségi médiába.

Még erősebb visszhangja lett az újabban időnként Madame X nevű alteregójaként szereplő Madonna vasárnapi posztjának, amelyben a V magazin számára Steven Klein fotóssal közösen készült képeiről beszél, megköszönve a teljes stáb kemény munkáját. Azokét is, akik ingyen dolgoztak neki.

„Büszke vagyok [...], hogy tudtuk, hogy rosszak az esélyeink, és a művészettől távol álló emberek alig támogattak bennünket és folyton keresztbe tettek nekünk, és hogy szinte nulla volt a költségvetés, mégis képesek voltunk MŰVÉSZETET létrehozni! A művészet nem halott, ha az embernek van ereje, hogy harcoljon azért, amiben hisz! Köszönet mindazoknak, akik mégis támogattak minket, és díványokon aludtak, és hosszú órákig dolgoztak és ráadásul ingyen, hogy támogassák Madame X-et, aki nem csak azért van itt, hogy a nyugalmat megzavarja, hanem azért is, hogy életben tartsa a Művészetet”

– írja a popkirálynő. Madonna rajongóinak kemény magja különösen lojális évtizedek óta, de ezúttal mintha a szokásosnál hangosabbak lennének a kritikus hangok. A kommentek között a legtöbben kifogásolják, hogy tekintve, hogy Madonna (és minden bizonnyal Steven Klein is) többszörös dollármilliomos, nem különösebben menő dolog, hogy nem fizetnek mások munkájáért, még akkor sem, ha ők beleegyeznek abba, hogy lelkesedésből ingyen dolgoznak. Az alábbi komment például eddig kétezernél is több lájkot kapott:

„a kizsákmányolás definíciója = emberek a „művészet” nevében ingyen dolgoznak neked.”

A másokat ingyen dolgoztató multimilliomos botrányát felhánytorgató hozzászólások között egy másik kommentelő, aki ráadásul profi fotós, a képeket elnézve a következőt fűzi még hozzá:

„dehát a Photoshop csak havi 15 dollárba kerül”.

Frissítés!

Madonna nem öncenzúrázta magát eléggé, az Instagram néhány óra után törölte a merész képeket. Madonna ezek után a mellbimbóját még jobban kitakarta a képeken, és újraposztolta az egészet. Plusz írt mellé egy felháborodott kirohanást, amiben rámutat, hogy nincs sok logika abban, hogy egy feneket meg lehet mutatni, de egy női mellbimbót nem, valamint ha már úgyis hálaadás napja volt az USA-ban, kifejtette azt a véleményét, hogy ez az ünnep pedig hazugságokra alapszik azzal kapcsolatban, hogy hogyan viselkedtek annak idején az amerikai őslakosokkal a kontinensre érkező első európai telepesek.

(Kiemelt kép: Madonna Instagramja)