Meghalt a Beverly Hills-i zsaru sztárja

76 éves korában meghalt John Ashton színész. 

2024. szeptember 30., 14:31

Szerző:

A nagyközönség számára John Ashton főként a Beverly Hills-i zsaru filmekből lehet ismerős. A színész halálhírét a menedzsere tudatta, aki elmondta, hogy Ashton a rákkal vívott hősies küzdelemben maradt alul. 

Beverly Hills-i zsaru 

50 éves pályafutás során több mint 200 filmes, tévés és színpadi produkcióban szerepelt, de közismertté vitathatatlanul akkor vált, amikor a Eddie Murphy mellett szerepelt a Beverly Hills-i zsaru filmekben. A színész három Beverly Hills-i zsaru filmben tűnt fel, köztük a legutóbbi, idén debütált részben, amit a rajongók és a kritikusok is pozitívan értékeltek a Netflixen.

Menedzsere tudatta  

Ashton menedzsere a TMZ-nek úgy nyilatkozott a színész halála kapcsán, hogy John a szeretet és az odaadás örökségét hagyta hátra. 

Emlékét örökké őrzi a felesége, gyermekei, unokái, továbbá mindazok, akik szerették őt. Az elkövetkezendő nemzedékek is ünnepelni fogják. 

John Ashton pályafutása 

John David Ashton 1948. február 22-én született Springfieldben, Massachusettsben. A A connecticuti Enfieldben nőtt fel, a helyi középiskolában érettségizett. Ezután az Ohio állambeli Defiance College-ban tanult két évig, majd átiratkozott a  Dél-kaliforniai Egyetemre, ott színházművészetből szerzett diplomát. 

Benjamin Appl világhírű német bariton és Villányi Dániel zongoraművész Franz Schubert Téli utazását adja elő a magyarországi deportálások 80. emlékévének kiemelt eseményén az Óbudai Zsinagógában szeptember 30-án 19 órakor. A koncert meglepetést is tartogat, hiszen Schubert kuriózumnak számító kórusművét, amelyet a 92. zsoltár héber szövegére komponált e koncert kedvéért tanulta meg Benjamin Appl.

Ady Endre és Léda kapcsolatának egyik tragédiája, hogy Léda 1907-ben halva született kislányt hozott a világra. Bár egyértelmű bizonyítéka nincs, Ady magáénak érezte a gyermeket. Néhány évvel később, már Ady halálát követően, szárnyra kapott a pletyka, hogy a költőnek van egy fia.