Csak a legintelligensebbek tudják megoldani ezt a matek feladatot 8 másodperc alatt

Akkor jöjjön egy kis matek! 

2024. augusztus 16., 21:13

Szerző:

Tornáztassuk meg egy picit azokat az agytekervényeket! Ez a matek feladat bizony most próbára teszi az elmét! Csak a legokosabbak tudják megoldani 8 másodperc alatt. Ön közéjük tartozik? Tesztelje le most! 

Elég lesz 8 másodperc? 

Az alább megosztott képen egy háromféle színes lufiból álló matematikai feladványt mutatunk, ahol lesz a kedves olvasók dolga, hogy kitalálják, az egyes színekhez, melyik szám kapcsolódik. Elsőre minden bizonnyal piszok egyszerűnek tűnik a feladat, de igazából azért kell rajta egy kicsit gondolkodni. A szakértők szerint viszont, aki 8 másodpercen belül megoldja a képletet, az bizony a legintelligensebbek közé tartozik.

Lássuk a képet! 

Kezdődjön a visszaszámlálás! 

8...

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...Vége, az idő lejárt! 

Megfejetette? 

Na, sikerült megfejteni? Megvan, hogy melyik szín, melyik számot jelöli? Hatalmas taps, ha sikerült, pláne a megadott időn belül, ilyen hamar tényleg csak az igazi lángelmék képesek abszolválni a feladatot. Ha ez most nem jött össze, akkor se csüggedjen, számos hasonló rejtvény található még az oldalunkon, amikkel tud gyakorolni. Ez az alteranatív matek példa például most az egyik kedvencünk, de cikkünk végén is mutatunk majd még néhány hasonló tematikájú rejtvény.t Addig is viszont jöjjön a mostani megoldás.  

 

 

Itt a megoldás 

A rejtvényben azt látjuk, hogy a kék és a lila léggömb értéke 12. A két sárga lufié is 12, míg a sárga és a lila 13-at ad ki. Mivel a két sárga lufi értéke azonos kell legyen, ezért az nem lehet más, mint 6, ahhoz, hogy kijöjjön a 12. Innen viszont már viszonylag egyszerű a többit is kitalálni. Ahhoz, hogy az utolsó összeadásnál 13-at kapjunk a sárga lufi értékéhez, ami 6, hozzá kell adni még 7-et, vagyis ez azt jelenti, hogy a lila lufihoz a 7-es kapcsolódik. Ebből pedig már kijön az első összeadás megoldása is, hiszen a lila lufi értékhez, ami 7, hozzá kell adni még 5-öt, hogy megkapjuk a 12-t, ami azt jelenti, hogy a kék lufihoz az 5-ös kapcsolódik. Tehát akkor mégegyszer: a sárga lufi értéke 6, a liláé 7, míg a kéké 5. 

További matekos példákat itt talál: 

Félperces IQ-teszt: melyik számmal folytatódik a sorozat? Elképesztő dolog derül ki ebből a logikai feladatból!

Vegye elő a matematika tudását: ebben a fejtörőben kelleni fog

Egyéb rejtvényeket pedig itt: 

Optikai csalódás: ön egy igazi lángelme, ha 5 másodperc alatt kiszúrja az elbújt pandát

Nagyon nehéz feladvány: ön egy igazi lángelme, ha 17 másodperc alatt megtalálja a 3 különbséget a két kép között

(Forrás: jagranjosh.com, Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Freepik)