Majka, Kovács Ákos és Sebestyén Balázs cégei hihetetlen összegeket kaszáltak: íme a számok

A  nyilvános cégadatokból kiderül, mennyit keresett Majka, Kovács Ákos és Sebestyén Balázs 2022-ben.

2023. június 1., 07:48

Szerző:

Majka 80 millió forintos osztalékot vett ki a cégéből, a Dyma MM Kft-ből – írja a 24.hu egy friss összeállításban, amiben országosan ismert médiaszemélyiségek vállalkozásainak nyilvánosan elérhető cégadataiból szedték össze a legérdekesebbeket.

A rapper-műsorvezető egyébként négy más cégben is tulajdonos, de ezek nem termeltek bevételt, sőt, valamennyi mínusszal zárták a 2022-es évet.

Az összeállítás Sebestyén Balázst is említi, aki Majkával együtt nem véletlenül szerepel a Forbes azon listájának az élén, amely a legértékesebb celebeket rangsorolja. Sebestyén Balázsnak nem igazán ártottak a 2022-es botrányok, pénzügyi szempontból legalábbis. Cége, a Phova Kft. csak növelte az eredményét tavaly 2021-hez képest, így 177 millió forintos osztalékot fizetett a cég.

Kiugróan nagyot kaszált még Kovács Ákos énekes(-filmrendező) cége is, a Fehér Sólyom Bt. – a vállalkozás több, mint félmilliárd forint árbevételt ért el tavaly, ami a 2021-esnek több, mint a duplája. Ebből a bevételből 275 millió forintos eredmény lett, de ezt a cég egyelőre nem fizeti ki a tulajdonosoknak osztalékként, hanem eredménytartalékba helyezi.

Az összeállítás említi még többek között Kulcsár Edinát, aki szintén nem vett ki most pénzt a cégeiből, pedig lett volna mit: az egyik vállalkozása 68 millió, egy másik 58 millió forintos eredménnyel zárta 2022-t.

(Kiemelt kép: Majka Instagramja)