L.L. Junior kisfiának halála ügyében megvan a másodfokú büntetőítélet

Az ügyészség nem hagyta annyiban, hogy L.L. Junior kisfia halála miatt első fokon nem ítéltek el senkit.

2023. március 30., 07:26

Szerző:

Szerdán megvolt a másodfokú tárgyalás L.L. Junior kisfiának halála ügyében. A rapper és akkori felesége, Hopp Csilla borzalmas tragédiát éltek át 2019-ben, amikor közös kisfiuk, Dávid egy útkereszteződésben kirántotta a kezét az őt kísérő felnőtt szorításából és az úttestre szaladt, ahol elgázolta egy arra haladó autó. Mint utóbb kiderült, az illető felnőtt nem az édesanya, Hopp Csilla volt, hanem neki egy barátnője, így a baleset nyomán indult büntetőügyben őt vádolta az ügyészség.

Az első fokú bíróság azonban tavaly felmentő ítéletet hozott: a testület álláspontja szerint nem történt bűncselekmény, hiszen előfordul, hogy a kellő körültekintés mellett is megtörténik egy ilyen súlyos tragédia. Hopp Csilla barátnője a tőle elvárható gondossággal óvta a gyermeket, sajnos a baleset ennek ellenére történt meg. Ezt az érvelést azonban az ügyészség nem fogadta el, fellebbeztek, így másodfokú eljárásra került sor.

Nos, a Blikk beszámolójából kiderül, hogy a másodfokú bíróság szerdán helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amivel, úgy tűnik, maga L.L. Junior is egyetért. A rapper a többek között következőket nyilatkozta a döntéssel kapcsolatban:

„mindenki szerette a kisfiamat, a legjobb belátásuk szerint vigyáztak rá. Nem hibáztatok senkit, csak azt szeretném, ha vége lenne.”

Sajnos azonban lehet, hogy egyelőre mégsem lesz vége, a másodfokú ítéletet ugyanis szigorú korlátok között ugyan, de még mindig megtámadhatja az ügyészség. Ebben reménykedik a sértett, azaz az elhunyt kisfiú érdekei védelmében kirendelt ügyvéd is:

„jogászként bízom abban, hogy az ügyészség az ügyet elviszi a Kúriáig, mert ez jogkérdés, és a legfelsőbb fórumnak kell döntenie.”

Az ügyészségnek hat hónapja van eldönteni, hogy továbbviszik-e az ügyet.

(Kiemelt kép: L.L. Junior Instagramja)