L.L. Junior halott kisfiát egy sztárügyvéd képviseli: így áll most az ügy

L.L. Junior kisfiának tragédiájának ügyében még mindig nem született végleges ítélet.

2022. június 22., 08:25

Szerző:

Közel három évvel ezelőtt hunyt el L.L. Junior kisfia, Dávidka. Most bíróság elé állt az édesanya, Hopp Csilla barátnője, P. Carmen, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolnak. Az ügyészség szerint a tragédia azért történt meg, mert a fiatal nő nem figyelt oda a gyermekre és ezért gázolta halálra egy szabályosan közlekedő autós.

Hopp Csilla és a barátnője együtt voltak a két gyerekkel, Az édesanya ellen szintén volt eljárás, de végül megszüntették. P. Carmen kedden a Fővárosi Törvényszéken nem ismerte el a bűnösségét és vallomást sem tett. Korábban azonban a fiatal nő leszögezte, egyszer visszahúzta Dávidkát, aki majdnem kiszaladt az úttestre, ám utána Csillára bízta a gyermeket. 

Legközelebb szeptemberben kell megjelennie a bíróságon P. Carmennek, ahol Hopp Csilla is ott lesz.

„Barátként támogatja Carment, és ha tud neki segíteni, megteszi. Máig jó kapcsolatban maradtak, támogatják egymást. Ügyfelemet minden évforduló, ünnep megviseli, ezek az alkalmak feltépik a be nem gyógyult sebeket, s ez igaz a mostani helyzetre is”

- mondta Hopp Csilla jogi képviselője, dr. Horváth B. Gábor a Blikknek.

Az is kiderült, hogy a sértett, vagyis az elhunyt kisfiú képviselője dr. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász.

„Az úgynevezett megbízottként beosztottként a sérültek, jelen esetben a tragikusan elhunyt kisfiú érdekeinek képviselete a feladatom. A nyomozás során Anno azért tartotta szükségesnek a kirendelésemet, mert a rendőrségnek komoly összeférhetetlensége volt a szülők között”

– mondta a Blikknek Borbély Zoltán.

„Amikor az édesanya ellen megszüntették az eljárást, lehetőségem lett volna panasszal élni, de nem tettem meg, mivel tudom, hogy a szülő azonnal megbűnhődött, amikor meghalt a fia. Jelen eset lelkileg nehezebb, mint jogilag, az azonban nagyon jó hír, hogy egy igen tapasztalt és kiválóan felkészült bíró tárgyalja az ügyet.
A bírói gyakorlat szerint ilyen esetekben felfüggesztett szabadságvesztést szabnak ki ítéletként, ám ezen döntésnél is fontos az emberség a hatóságok részéről. Az én feladatom, hogy az elhunyt kisgyermek jogait képviseljem, és bizony nem könnyű megállapítani vagy állást foglalni, hogy kinek vagy kiknek és milyen mértékben volt felelősségük abban, hogy a tragédia bekövetkezett, ám az ügyészség állást foglalt a kérdésben, ugyanis csak egy ember ellen emelt vádat.”

- nyilatkozta az ügyvéd.

L.L. Juniorról írtuk korábban

L.L. Junior a hosszú hétvégén a teraszra kitett hangszóróval szórakoztatja a szomszédait

L.L. Junior luxusvillája milliókkal drágult: íme, mennyit kér érte most

L.L. Junior volt élettársa újra férjhez megy – íme, ki mellett keresi a boldogságot a tragédia után

(Kiemelt kép: L.L. Junior Instagramja)