Megviseli a szakítás Kucsera Gábor feleségét? Tápai Szabináért aggódnak a rajongók

Kucsera Gábor és Tápai Szabina másképp dolgozzák fel a szakítást. 

2023. február 23., 09:11

Szerző:

Mint megírtuk, február elején bombaként robbant a hír: a válás mellett döntött Kucsera Gábor és Tápai Szabina. A kézilabdázó bevallotta, hogy a kapcsolatuk megromlásában közrejátszott a férje hűtlensége is, akinek még egy állítólagos volt szeretője is megszólalt néhány héttel ezelőtt. 

Kucsera Gábor az elmúlt időszakban rengeteg motiváló posztot tett közzé a közösségi oldalain, így jól látható, hogy tele van tervekkel, álmokkal. A Bors azonban kiszúrta, hogy a háromgyerekes édesanya csak termékhirdetéseket tesz közzé, valamint a kommentelők azt is szóvá tették, hogy nagyon le van fogyva. 

Nagyon lefogytál, biztos jól vagy?

- írta egy kommentelő.

Csont és bőr vagy, Szabina

- szólt hozzá a kézilabdázó egy posztjához valaki más.

A lap megkereste dr. Makai Gábor szakpszichológust, aki elmondta, hogy a magánéleti válságokra mindenki másképp reagál:

„A veszteség élménye mindkét fél számára nagy, és egyfajta gyászreakciót vált ki. Arra azonban nincs konkrét recept, hogy ez hogy manifesztálódik, mindenki számára más és már. Az egyik típusnál nagyon gyakori a befelé fordulás, izolálódás, elutasítás. Kilátástalannak és bizonytalannak éli meg a helyzetét. És eluralkodik rajta a negatív hangulat, gyakran önmagát hibáztatja.

Érzelmileg nagyon a gyász hatása alá kerül. Ez pszichés reakció, de testi változás is végbemehet, hiszen gyakori az étvágytalanság és alvászavar. Ezeknek valóban látványos tünetük a hirtelen fogyás. A másik tipikus kimenetele a gyásznak, amikor az ember menekül a negatív érzések elől, talán mert fél azokat megélni. Megpróbálja felgyorsítani a felgyorsíthatatlan gyászfolyamatokat. Fontos lenne számba venni, mi és miért történt. Van, aki azt érzi, hogy megnyílt a világ és hajtja, keresi a boldogságot. Az fontos, hogy ezt ne azért tegyük, hogy ne éljük meg a gyászfolyamatokat. Ezeket nem lehet kihagyni. Fent lehet tartani a boldogság érzetét, de annak ára van. Előbb vagy utóbb eljön a pillanat, amikor már nem tudja kizárni a fájdalmat és bár erős akar lenni egy helyzetben, nem mindig kell erősnek lenni”

- nyilatkozta a szakértő.

(Kiemelt kép: Fem3)