Balogh Levente milliárdos elárulta, miért tanácsolták el az egyházi iskolából és a feleségéről is vallott: Nem hiszek a házasság intézményében

Balogh Levente milliárdos ásványvíz-vállalkozó a Cápák között és az Álommeló című műsorból is ismert, most például azt is elárulta, hány centi magas.

2024. március 17., 07:19

Szerző:

Balogh Levente milliárdos hamarosan újra naponta szerepel majd a képernyőkön, ugyanis az Álommeló című műsor második évada március 25-én hétfőn 20 órától lesz látható az RTL-en, amiben a tavalyi győztes, Keserű Balázs utódját keresik.

Ebből az alkalomból az üzletember megválaszolta azokat a kérdéseket, amikre az internetezők a leggyakrabban keresnek rá. Ezt az interjúformátumot egyébként a Wired magazin tette népszerűvé a YouTube-on, az alábbi videón például Ryan Reynolds és Jake Gyllenhaal válaszolják meg a velük kapcsolatos, leggyakrabban feltett kérdéseket. Ugyan már hat éves ez a videó, de (nálunk) még mindig kevésbé elcsépelt ez a formátum, mint például az autózva interjúztatás.

Szóval sokan keresnek rá arra, hogy ki Balogh Levente második felesége (merthogy az üzletember már második házasságában él), és erről a témáról az RTL sztárja a következőket árulja el:

„mit mondjak róla? A második feleségem van. Az első feleségemtől van három lányom, akik már nagyok, a legidősebb 29 éves. És van egy két és fél éves kisfiam, ő a második feleségemtől van. [...] Az első házasságom 1996-ban volt, a második házasságom 20 évre rá, 2016-ban. Megdöbbentő dolgot fogok mondani: nem hiszek a házasság intézményében, hogy az jó lenne. A család szempontjából az egy egységes családot jelent, hogy ha férj és feleségnek vannak gyerekei, a gyerek szempontjából, a gyereknevelésben, vannak hasznos oldalai, de szerintem már ráférne egy ráncfelvarrás erre az intézményre, hogy egy kicsit modernizálja a világ.”

Szóval Balogh Levente annál sokkal többet nem hajlandó elárulni a feleségéről, hogy létezik, de hozzáteszi, tőle született az első fia, Balogh Levente Noá. A lányai közül a legkisebb, Szofi 16 éves, a középső, Tiffany 26 éves, a legnagyobb, Szimóna pedig 29 éves és Budapesten él, pszichológiát végez és hamarosan megnyitja majd a praxisát a fővárosban. Van egy unokája is, Penelopénak hívják, majdnem egyidős a kisfiával.

A későbbi üzletember gyerekkorában nagy cselgáncsozó volt, olimpiai bajnok akart lenni. Az iskolában közepes-jó tanuló volt, ez szerinte a legtöbb jó vállalkozóra jellemző. Úgy véli, a kitűnő tanulókból később általában nem vállalkozók, hanem jó menedzserek válnak. Az iskolai éveiről a következőket meséli:

„a családunkban 9 apáca volt és 3 pap, úgyhogy nagyon szerették volna, hogy a piárba iratkozzam be. A nagymamák szerintem titkon remélték, hogy pap leszek, mondjuk ezt nem gondolhatták komolyan. Egy év után ki is... el is kerültem. Megkértek a tanár urak, a papok, hogy keressek egy másik iskolát. Nem azért egyébként, mert annyira nagy baj volt velem, hanem szombaton nem jártam iskolába, mert válogatott sportoló voltam, és a piárban szombaton volt tanítás. Úgyhogy ezt nem tolerálták nekem, mondták, hogy vagy a sport, vagy az iskola. Egyszerű választás volt, hiszen már akkor magyar bajnok voltam és magyar válogatott. Úgyhogy iskolát váltottam. De nagyon örülök neki, mert az édesapám szakmáját tanulhattam: Nagykőrösön a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában tanultam, ahol élelmiszer-tartósító lettem.”

A főiskola befejeztével élelmiszer-tartósító technológus lett, később pedig még egy, marketing-közgazdászi diplomát szerzett. Alább találja a teljes interjút, amiből kiderül az is, hogy Balogh Levente 35 éve Mercedest vezet. (Persze nem 35 éve ugyanazt a Mercedest.)

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Álommeló)