R. Kárpáti Péter elmondta a véleményét leendő vejéről, Lénárd András milliárdosról

R. Kárpáti Péter lánya, Kárpáti Rebeka és a Csíki Sör tulajdonosaként ismert Lénárd András már el is jegyezték egymást.

2024. február 28., 11:36

Szerző:

Lénárd András és Kárpáti Rebeka eljegyzéséről az év eleje óta lehet tudni, mert a rajongók akkor szúrták ki, hogy az egykori szépségkirálynő egy nagy drágakővel ellátott gyűrűt visel a gyűrűsujján a közösségi médiában. Ez nyilván minden bizonnyal azt jelenti, hogy az erdélyi milliárdos eljegyezhette a nála 17 évvel fiatalabb Kárpáti Rebekát. A Blikk akkor azt írta, hogy a karácsonyi ünnepi időszakban történhetett a lánykérés.

Lénárd András és Kárpáti Rebeka

Szentesete az influenszer a következő képet publikálta kettőjükről egy piros szívvel. A fotó Erdélyben, a Hargitán készült.

Lénárd Andrásról a diplomata-útlevele kapcsán volt szó az évben korábban, erre hivatkozva próbált meg úszni egy büntetést, amit gyorshajtásért szabtak ki rá. A vállalkozót az alábbi videóból lehet jobban megismerni, amit a cége tett közzé a YouTube-on, és amit Till Attila készített 5 évvel ezelőtt a TV2 részére. Alább lehet ebbe belepillantani.

Ezt mondja róla R. Kárpáti Péter

Kárpáti Rebeka édesapja R. Kárpáti Péter, akit a legtöbben Berényi András szerepéből ismernek a Barátok köztből. Ő most a Star magazinnak nyilatkozott lánya szerelméről.

„Mindig azt mondtam, hogy aki szereti a lányomat, és aki mellett Rebeka megtalálja azt a boldogságot, amire vágyik, azt az embert jómagam is szeretni fogom. Ha ez András oldalán valósul meg a lányom életében, annak nagyon fogok örülni. Bírom a leendő vőm humorát és karakánságát. A tavaly nyári sajtónyilatkozata, miszerint a lányomat Lénárd András ikertestvéreinek egyikével, vagy Bobbyval, vagy Jockey-val láthatták együtt, kifejezetten kreatív és jópofa volt”

– idézi R. Kárpáti Pétert az nlc.hu.

Részletesebben a gyorshajtós-útleveles botrányról

Lénárd András diplomata-útlevelét azóta már visszavonta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, de  államtitkára egy parlamenti kérdésre reagálva elárulta, írta a múlt héten az Index. Maga a visszavonás egy parlamenti kérdés-válaszból derült ki. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ezért ismét kérdést intézett a külügyminisztériumhoz, amire a tárca államtitkára reagált. A kérdés az volt, hogy milyen indokkal kapott diplomata-útlevelet Lénárd András. Magyar Levente válasza szerint:

„Lénárd András a külgazdasági tevékenység sikerének előmozdítása érdekében kapott diplomata-útlevelet.” 

Az már az egymondatos válaszból nem derült ki, hogy pontosan mit takar a külgazdasági tevékenység sikerének előmozdítása. 

A gyorshajtásért a Csíki Sör tulajdonosát Romániában 3300 lejes (mintegy 250 ezer forint) pénzbüntetéssel és 90 napos jogosítvány-bevonással büntették. A Magyar Hang cikke szerint Lénárd nem nyugodott bele a büntetésbe és fellebbezett: arra hivatkozott, hogy ő magyar állampolgár, aki diplomata-útlevéllel is rendelkezik, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbízottja. A hivatkozásával viszont volt egy kisebb probléma: Lénárd ugyanis román állampolgár is, és a nemzetközi jog szerint ha egy adott ország állampolgárságával rendelkezik valaki, abban az országban nem hivatkozhat arra, hogy ő külföldi. Magyarán Lénárd András bárhol a világban lehet magyar diplomata, viszont Romániában nem – hívta fel a figyelmet a Magyar Hang.

(Kiemelt kép: YouTube/Csíki Sör)