Moldován András, a Cápák között milliárdosa drámai vallomást tett a fiáról: Szülőként nekem egy dobásom volt

Moldován András egy friss interjúban arról beszél, hogy mire a legbüszkébb.

2024. március 5., 13:36

Szerző:

Moldován András milliárdos egyik beceneve az, hogy „sertésmogul”, de a disznók mellett rengeteg mással is foglalkozott élete során és foglalkozik jelenleg is. A vagyonát nem lehet pontosan tudni, de a Business2Community szerint most a következő cégekben van érdekeltsége a mangalicatenyésztéssel foglalkozó vállalkozás mellett:

  • Jacks Burger gyorsétteremlánc;
  • Animalsoft Kft (Livestocker szoftver);
  • MUNCH – ételmentő applikáció;
  • Inkness – tetováláshoz való krémek és eszközök; illetve
  • WerMamba – elektromos roller forgalmazása.

Moldován már a budapesti Radnóti Gimnázium tanulójaként belevágott a bizniszbe: farmereket árult az iskolában, ami miatt majdnem ki is rúgták. Dolgozott újságíróként is, 1987-ben szendvicsbárt nyitott, később ingatlanokkal is foglalkozott.

A legutóbbi interjújában azt kérdezte tőle a Fókusz riportere, hogy mit jelent számára a boldogság. Az RTL sztárja a következő választ adta:

„a gyerekem, a családom, a lovam... ezek. Hogy süt a nap. Ez komoly érték. Az emberek ezeket nem veszik észre. Azt hiszik, hogy ez természetes, de nem. Ez a boldogság. Az egészségem! Régen is azt gondoltam, hogy a pénz nem boldogít, de hogy boldoggá tudom tenni vele magamat és másokat, azt tudtam. Ez jó, adni jó, örömet szerezni jó. Szép ruhában járni, szép repülővel menni, szép szállodában lakni, szép kocsival menni... ezek mind jók. Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegénynek. Sajnos bárki, aki mást mond, az hazudik.”

A kisfiával kapcsolatban a következőket mondja:

„szülőként nekem egy dobásom volt, egy saját gyerekem van. Nem volt alkalmam gyakorolni. Az ember jót akar, de abban, hogy jót akar, szülőként nem mindig a legjobbat cselekszi. Egy kicsit azt gondolom, hogy arra is egy vállalkozásként tekintettem és tökéletes, szabad, együttműködő módon tekintettem az egészre, és egy csomót hibáztam.”

Moldován András arra emlékszik vissza, hogy milyen nagy csapás volt a számára, hogy a mobiltelefont feltalálták, mert így már aközben is hívták őt, amikor a kisfiával focizott az udvaron. Ő felvette a telefont, és úgy érezte, muszáj a munkát választania a fia helyett. Ezzel kapcsolatban így fogalmaz:

„az az elmulasztott perc nem jön vissza. Hogy megérte vagy nem érte, azt szerintem nem tudjuk. Hazugság azt mondani, hogy nem érte meg, mert nem tudjuk.”

Itt találja az RTL teljes riportját, amiben a milliárdos azt is elmondja, akkor érzi magát a legbüszkébbnek, ha a valaki a fiát dicséri.

Moldován András azt is említi ebben az interjúban is, hogy úgy gondolja, hogy a megértés és a sajnálat csak rövid távon jó, hosszú távon káros – ezek után az ember kezdheti sejteni, hogy vajon miért hagyhatta őt ott a családja.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Cápák között)

Hamarosan piacra dobja egyedi, TISZA X AZAHRIAH snekaer kollekcióját a Tisza cipő az Astorián található boltjában. A rajongóknak nem árt majd igyekezniük, a cipők ugyanis mindössze két napig lesznek elérhetők.