Járai Máté összetört a kirúgása után: A Reggeli anyagilag is sokat jelentett

Járai Máté elmondta, mitől tart a legjobban az így kialakult helyzetben.

2023. február 1., 08:09

Szerző:

Tegnap jött a bejelentés, hogy az RTL nem hosszabbítja meg Járai Máté szerződését, így a 44 éves színész effektíve ki lett rúgva a csatorna Reggeli című műsorából.

A hír kapcsán a Blikk megkereste Járai Mátét, aki elmesélte, hogy hogyan tudta meg hétfőn, hogy nem tartanak tovább igényt a munkájára, illetve többek között a következőket nyilatkozta:

„sokat jelentett, hogy állandó házigazdája lehettem egy műsornak, és nyilván nem csak érzelmileg, de anyagilag is, hiszen így lehetőségem volt csakis olyan színházi munkákat elvállalni, amiket valóban szerettem volna. Attól kicsit tartok, hogy a színházi munkák tekintetében megint túl fogom vállalni magam, és esetleg olyat is el kell vállalnom, amit nem szívesen játszanék el.”

Decemberben hasonló sorsra jutott a Reggeli egy másik műsorvezetője: Lakatos Márkot is elbocsátották. Ő a TikTokon reagált a fejleményekre egy vicces-ironikus hangvételű videóval.

„most, amikor Hollywoodban már konkrétan azt is előírják, hogy hány melegnek, transznak és egyébnek kell lenni egy stábban ahhoz, hogy Oscar-díjat kapjon egy film, én nem tudom, hogy a Reggeli vezetősége hogy meri ezt megtenni, hogy ilyen melegjogi tisztogatásokat végez!? Most már gyakorlatilag írd és mondd, egyetlenegy meleg, de akár langyi sincs a csapatban... Hogy fog így a Reggeli Oscart kapni?! Vagy már jön a tavasz és nem kell a fűtés?!”

– mondja Lakatos Márk.

Járai Máté Instagramján reagált Osváth Zsolt is, akivel a színész nemrég együtt versenyzett az RTL-en A Konyhafőnök VIP című műsorban (lásd a fent kiemelt képet). Ő a következőket kommentelte, Lakatos Márkra a becenevével utalva:

„erre nem igazán tudok mit mondani. Előbb a Manyi, most te. Biztos véletlen. Ne sajnáld, jóval többre vagy hivatott.”

Az alábbi posztban Peller Anna, Szily Nóra és Szabó Patrícia is támogatásáról biztosította Járai Mátét.

(Kiemelt kép: Járai Máté Instagramja)