Járai Máté őszintén vallott alkoholista szüleiről: Egy ideig az ember normálisnak tartja, hogy minden szülő ilyen

Járai Máté alkoholista szülők gyermekeként nevelkedett. 

2022. március 25., 10:44

Szerző:

Járai Máté nehéz gyermekkoráról és alkoholista szüleiről beszélt. A színész az RTL Klub Reggeli műsorában beszélt a saját tapasztalatairól. Magyarországon egyébként ma minden ötödik gyermek érintett abban, hogy alkoholisták a szülei. A színész-műsorvezető egy fontos kampányhoz csatlakozott, amelyet a Máltai Szeretetszolgálat indított, Dinoszaurusz a nappaliban címmel - írja a Blikk.

Járai Máté most őszintén vallott az ő helyzetéről: 

„Egy ideig az ember normálisnak tartja, hogy minden szülő ilyen. És amikor először átmész a szomszéd gyerekekhez, és látod, hogy a szüleivel még délután 6-kor is lehet beszélni, akkor rájössz arra, hogy valami nem stimmel”

- mondta a műsorban a színész. 

Habár a téma még mindig sok esetben tabunak számít, rengeteg kisgyermek nő fel ebben a helyzetben. A szakértő szerint bántalmazásról nem csak verés esetén beszélhetünk, ugyanis egy szenvedélybetegséggel küzdő szülő nem minden esetben válik agresszívvá. Az alkoholista anyák akár depressziósak is lehetnek, érzelmileg elérhetetlenné válnak a gyermek számára. 

„Az, hogy nem számíthatsz a szüleidre, legalább olyan bántalmazás, mintha vernének”

- mondta Járai Máté. 

A színész azt is elárulta, hogy most 43 évesen jutott el odáig, hogy úgy tud beszélni erről, hogy nincs igazán benne harag és düh, pedig bizonyos értelemben a mai napig haragszik a szüleire, hogy a gyerekkorából olyan kapcsolatot veszített el velük, ami nagyon értékes lehetett volna. A teljes adást itt tekinthetik vissza:

Még több izgalmas hír Járai Mátéról 

Járai Máté biszexuális: feleségét nem zavarja, ha férjét egy férfival látja együtt

Járai Máté éppen színpadon volt, amikor elhunyt az édesanyja

Járai Máté intim titkokat osztott meg: egy férfival vesztette el a szüzességét

(Kiemelt kép: Járai Máté Instagramja)