Játékos IQ-teszt: az egész internet ennek a családnak az elveszett lufiját keresi most. Ön megtalálja?

Villámgyors és jópofa IQ-teszt gyanánt is felfogható az alábbi feladvány, aminek megfejtéséhez a logikai és vizuális készségeire egyaránt szüksége lesz.

2024. július 14., 07:43

Szerző:

Igazából jobb is egy ilyen rejtvény, mint egy IQ-teszt, hiszen rövidebb ideig tart és szórakoztatóbb. Ezért lehet, hogy ennyire népszerűek újabban az ilyen képes feladványok: ugyan pontos intelligenciahányadost nem kapunk meg a végén eredményként, viszont jólesik fejteni őket, agytornának sem utolsók és sokszor hatalmas sikerélménnyel is megajándékozzák az embert. Nézzük, így lesz-e ez most is az ön esetében!

IQ-teszt: hol van a léggömb?

Szóval nagyjából mindent tud már a mai rejtvényünkről. A teljes feladvány alább található, és a kép egy családot ábrázol két kisgyerekkel. Van a gyerekeknek egy lufija is, de vajon hol? A JagranJosh című oldal azt írja, hogy a legügyesebbek 15 másodperc alatt kiszúrják, de időtől függetlenül ha rájön a turpisságra, akkor akárhány másodpercbe is telt, biztosan büszke lehet magára!

Nézzük a képet! Hol a lufi?

 Kép: JagranJosh.com

A megfejtést az oldal alján találja

Sokakat lázban tart most ez a lufis feladvány az interneten, de még nagyobb felhajtás volt tavaly év elején egy másik léggömbből. Ezt a sztorit szokásunkhoz híven most csak azért idézzük fel, hogy aki túl gyorsan görget, nehogy véletlenül idő előtt meglássa a megfejtést.

Szóval 2023-ban volt, hogy amerikai légtérben lelőttek egy feltételezett kínai megfigyelő léggömböt. Az azt követő napokban aztán még több azonosítatlan repülő tárgyat is lelőttek az Egyesült Államok légterében.

„Nem szokatlan, hogy az Egyesült Államok törvénytelenül behatol más országok légkörébe” – jelentette ki ekkor Pekingben tartott heti sajtótájékoztatóján Vang Ven-pin, a kínai külügyminisztérium szóvivője. Hozzátette: 2022-ben több mint tíz alkalommal hatoltak be amerikai léggömbök a kínai légtérbe a kínai hatóságok engedélye nélkül. „Az első dolog, amit az amerikai félnek tennie kell, hogy tiszta lappal indul, önvizsgálatot tart ahelyett, hogy Kínát rágalmazná és vádolná” – idézte a BBC a kínai szóvivőt. Vang Ven-pin szerint Peking „felelősen és szakszerűen” válaszolt a légtérsértésekre.

A kínai állam médiajelentése szerint a hét végén azonosítatlan repülő tárgyat észleltek az ország keleti partjánál – a léggömb-botrányról itt olvashat többet korábbi cikkünkben, most térjünk vissza a sokkal békésebb képrejtvényhez.

Itt a megfejtés

Nos, egy ravasz vizuális trükkről van szó, a lufi ugyanis pont ugyanolyan színű, mint a tapéta alapszíne. A kép bal szélén álló anyuka ugye visel egy kék kötényt, ami a háta mögött szép masnira van kötve. Nos, ami úgy néz ki, mint a masni felső hurka, az igazából nem egy hurok: az a halványsárga léggömb. Onnan lehet tudni, hogy nem a tapéta látszik át a hurkon, hogy hiányoznak a falon mindenütt látható pöttyök.

(Kiemelt kép: JagranJosh.com)