Egyre biztosabb, hogy II. Erzsébet már sosem fog visszatérni a Buckingham-palotába – íme az okok

II. Erzsébet a jelek szerint nem fog többé visszaköltözni a londoni Buckingham-palotába.

2022. március 8., 10:41

Szerző:

II. Erzsébetnek több otthona is van, jelenleg a Windsori kastélyban lakik, itt fogadta tegnap Justin Trudeaux kanadai miniszterelnököt. A 95 éves brit uralkodóról azonban azt írja a People magazin, hogy egyre valószínűbb, hogy a királynő huzamosabb időre nem fog többet visszatérni a család londoni rezidenciájába, a Buckingham-palotába.

A királynő két évvel ezelőtt, 2020 elején, a járvány kezdetekor költözött ki Windsorba, ami Londontól kb. 35 kilométerre található. A források szerint II. Erzsébet azóta valószínűleg nem járt a Buckingham-palotában. Bár eleinte úgy volt, hogy idővel majd visszaköltözik az egyébként felújítás alatt álló Buckingham-palotába, a források, illetve a Sunday Times szerint

„meggondolta a dolgot, és komfortosabban érzi magát abban a kastélyban, ahol Fülöp herceggel éltek a herceg tavaly áprilisi haláláig”.

A fenti találkozó a kanadai miniszterelnökkel az első személyes találkozója volt II. Erzsébetnek azóta, hogy a királynő felépült a koronavírus-fertőzésből.

A királynő természetesen többször is vissza fog még térni Londonba bizonyos feladatai elvégzésére, illetve ceremóniákon való részvétel kedvéért, de már csak azért sem valószínű, hogy többet vissza fog költözni a fővárosba, mert Windsorban lakik három fia közül kettő is: a botrányairól hírhedtté vált András yorki herceg, és a legfiatalabb gyermeke a négy közül, Eduárd wessexi gróf. Korábban felmerült, hogy a királynő unokája, Vilmos herceg is Windsorba költözik a családjával a Kensington palotából, hogy a II. Erzsébet közelében lehessenek.

II. Erzsébetről írtuk az elmúlt hetekben

A királynő miatt kell Vilmos hercegéknek elköltözniük a Kensington palotából

II. Erzsébet először mondta el, mit gondol arról, hogy Kamilla hercegnéből egyszer királyné lehet

Videó: II. Erzsébetnek súlyosan romlott az egészségi állapota, már bottal sem tud járni

(Kiemelt kép: a brit királyi család hivatalos Instagramja)