II. Erzsébet először mondta el, mit gondol arról, hogy Kamilla hercegnéből egyszer királyné lehet

II. Erzsébet még sosem nyilatkozott így legidősebb fia második feleségéről, Kamilla hercegnéről.

2022. február 6., 11:47

Szerző:

II. Erzsébet brit királynő a trónra lépésének 70. évfordulóját ünnepli ma, és az ebből az alkalomból publikált üzenetében először beszélt hivatalosan Kamilla cornwalli hercegnéről, illetve menyének jövőbeni királynévá válásáról.

Ide kattintva lehet elolvasni az évforduló alkalmából íródott teljes üzenetet, amely többek között a következőket tartalmazza:

„és amikor az idő beteljesedik, és a fiam, Károly lesz a Király, tudom, hogy ő és a felesége, Kamilla ugyanazt a támogatást fogja kapni, mint amiben én is részesültem; és őszinte kívánságom, hogy amikor amikor ez az idő elérkezik, Kamilla királynéként legyen ismert, miközben hűen szolgál tovább.”

II. Erzsébet ezzel először beszél Kamilla hercegné jövőjéről, és először fejezi ki, hogy kifejezett kívánsága, hogy Kamillából királyné válhasson. A nyilatkozat horderejét részben az adja, hogy Károly herceg 1996-ban elvált első feleségétől, Diana hercegnétől, és Kamilla a második felesége. Kamilla hercegné maga is elvált, első férje Andrew Parker Bowles volt, aki jelenleg 82 éves. II. Erzsébet édesapja annak idején úgy lett király, hogy bátyjának, VIII. Eduárdnak le kellett mondania a trónról azért, hogy összeházasodhasson a kétszer elvált Wallis Simpsonnal. Simpson korábbi férje ekkor még élt, és VIII. Eduárd számára nem volt megengedett, hogy királyként elvált nő legyen a felesége. II. Erzsébet királynő fenti üzenetéből egyértelmű, hogy ugyanez Károly hercegre és Kamilla hercegnére már nem vonatkozik.

Nem ez az első alkalom a közelmúltból egyébként, hogy a 90 éves uralkodó arról beszél, hogy mi fog történni a halála után, egy korábbi megjegyzéséért a témában kattintson ide!

Nagy család az övék

Vilmos herceget azzal vádolják, hogy kifúrta a Diana hercegnét játszó színésznőt

Harry hercegék egy perc munkával félmillió fontot keresnek

András herceg anyjához menekült a botrány elől

(Kiemelt kép: Károly herceg és Kamilla hercegné hivatalos Instagramja)