Vilmos herceget azzal vádolják, hogy kifúrta a Diana hercegnét játszó színésznőt

Vilmos herceg elnöki befolyását sejtik a BAFTA-jelöltek botrányos listája mögött.

2022. február 4., 10:30

Szerző:

Vilmos herceg nevét emlegetik a lapok és a közösségi média felhasználói az utóbbi órákban: kijött ugyanis a BAFTA-díj jelöltjeinek listája, és azon nem szerepel a Diana hercegné életéről szóló film, a Spencer.

A Spencer című filmben az Alkonyat-szériából ismert Kristen Stewart alakítja a legendás hercegnét, és már az első tréler megérkezésekor díjesőt jósoltak a filmnek, különösen a főszereplőnőnek. Az elismerések és a pozitív kritikák a film bemutatója óta csak szaporodtak, és a Critics' Choice, illetve a Golden Globe-kiosztón kapott is jelölést Kristen Stewart. (Igaz, az utóbbi gálán a kategóriában aztán Nicole Kidman nyert).

A BAFTA-díj az Oscar-díj brit megfelelőjének tekinthető, a gálán a Brit Film- és Televíziós Akadémia tünteti ki minden évben az elmúlt 12 hónap legjobbjait. Nos, a 2022-es BAFTA-jelöltek névsorát tegnap hozták nyilvánosságra, és sokaknak szemet szúrt, hogy rendkívül pozitív kritikai fogadtatás ellenére a Spencer című film egy jelölést sem kapott, Kristen Stewart sincs ott a legjobb színésznőnek jelölt hat híresség között. (Igaz, a Golden Globe-győztes Nicole Kidman szintén nincs ott a hat jelölt között.)

Amint arra például a People magazin is felhívja a figyelmet, a Brit Film- és Televíziós Akadémia elnöke 2010 óta Vilmos herceg. Sokan azt sejtik, hogy brit trónörökös fiának befolyása okozhatta, hogy Kristen Stewart nem kapott elismerést: a Spencer című film ugyanis Diana hercegnének, Vilmos herceg édesanyjának mentális problémáit helyezi előtérbe. Előfordulhat, hogy az Akadémia tagjai, ha nem is elnökük kérésére, de őrá tekintettel nem emelték ki a Spencert az elmúlt egy év legjobbjai között. Vilmos herceg személyesen is részt szokott venni a BAFTA-gálán, így különösen kínos helyzetet eredményezne, ha a jelenlétében tüntetnék ki az édesanyja bulimiáját szórakoztató drámaként újramesélő filmet. (Igaz, Vilmos herceg tavaly éppen nem volt ott a gálán nagyapja, Fülöp herceg halála miatt.)

Ebben a családban mindig van valami botrány

Publikálták, a királyi család melyik prominens tagja tett megjegyzést Harry hercegék gyerekeinek bőrszínére

Vilmos herceg és Katalin hercegné intim fotókat posztoltak

II. Erzsébet királynő először hozta szóba saját halandóságát

(Kiemelt kép: egy kocka a Spencer című film trélerjéből)