Hosszú Katinka meggondolta magát: anyaként pont azt csinálja, amiről azt mondta, hogy nem fogja

Hosszú Katinka arról beszélt, tudja, hogy benne van a pakliban, hogy nem lesz könnyű a házasság, de kitartanak majd.

2024. január 26., 09:48

Szerző:

Hosszú Katinka, Gelencsér Máté és a kislányuk, Layber-Gelencsér Kamília láthatóak a Nők Lapja friss számának a címlapján. Az olimpiai bajnok úszónő az újságban kislánya születéséről és az azt követő időszakról beszélt a lapban.

Hosszú Katinka arról is beszélt a Nők Lapjának, mennyire nehéz volt számára a kislánya augusztusi megszületését közvetlenül követő időszak. Hozzáteszi azonban, mennyire erősnek érzi a házasságát, hiszen a férjével, Gelencsér Mátéval mindent meg tudnak beszélni.

„A mi kapcsolatunk alapja ez az őszinteség. Remekül megértjük egymást, ami szintén elengedhetetlen. Lehet, hogy azért is, mert bizonyos tulajdonságainkban kifejezetten hasonlítunk egymásra, mi több, gyermekkori tapasztalatok, élmények terén is akad átfedés. Anyukáink – akik egyébként kifejezetten jóban vannak egymással – szinte egy időben születtek, ugyanabban az évben házasodtak, ugyanabban az évben váltak el”

– meséli Hosszú Katinka a családjáról. A fenti nyilatkozat egyébként némileg emlékeztet Tóth Gabi eheti beszámolójára, hiszen ő is arról beszélt, mennyire jól megértik egymást új anyósával: még néptáncolni is szoktak együtt.

Hosszú Katinka azt is említi, hogy nem szeretnének egy gyermeknél megállni:

„szeretnék sok gyereket. Hogy három lesz, vagy négy, azt meglátjuk. Olyan őszinte családot látok, amelynek tagjai a hétköznapi konfliktusok kapcsán is mindig számíthatnak egymásra.”

Hosszú Katinka ugyanebben az interjúban arról is nyilatkozik, hogy amikor van ideje, akkor néha elmegy úszni, hiszen szeretne újra versenyezni. Mostani edzéseiről a következőképpen beszél:

„míg a szülés előtt percekig győzködtem magam, hogy ugorjak be a vízbe, most erre nincs idő, pikkpakk bevetem magam és nyomom, hogy azt a lopott egy órát kihasználjam, az aktuális állapotomhoz képest kihozzam magamból a maximumot. Aztán irány haza, ahol szintén helyt kell állnom. Tehát összességében még keményebbé kellett válnom.”

Érdemes ezzel összevetni Hosszú Katinka 2022 februárjában adott interjúját, amiben arról beszél, hogy a gyermeke születése után nem szeretne majd visszamenni úszni:

„a szülés után nem fogok visszamenni úszni. Ennek egyszerű oka van: maximálisan szeretnék a családomra koncentrálni, nem akarok elvenni tőlük tartalmas, érdemi időt. Pontosan tudom, mennyi edzésre van szükségem ahhoz, hogy a világon a legjobb úszó legyek, ez pedig elvenné az időt a családomtól. Nem szeretnék az az édesanya és feleség lenni, aki naponta 8-10 órát távol van a családjától. Az rengeteg kiesett idő, amit anyaként nem tudnék pótolni.”

Ezek szerint Hosszú Katinka idő mégis megtalálta a módját, hogy hogyan lehet az anyaságot összeegyeztetni az úszással.

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka Instagramja)