Hosszú Katinka bevallotta, mennyire bepánikolt: Potyogtak a könnyeim, fogalmunk sem volt, mit kellene csinálnunk

Hosszú Katinka elgondolkodtató interjút adott az anyaság első időszakáról.

2024. január 24., 14:05

Szerző:

Hosszú Katinka, Gelencsér Máté és a kislányuk, Layber-Gelencsér Kamília láthatóak a Nők Lapja friss számának a címlapján. Az olimpiai bajnok úszónő az újságban kislánya születéséről és az azt követő időszakról beszél.

A kis Kamília augusztusban született meg, és Hosszú Katinka azt meséli, hogy 30 kilót hízott a terhesség alatt. Ennek a felét már azóta le is adta, és újra edzeni kezdett, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna rendkívül nehéz az első időszak. Az úszónő a következőket meséli:

„az első hónapban előfordult olyan, hogy Mátéval mind a ketten kétségbeesetten néztük egymást, nekem potyogtak a könnyeim, mert fogalmunk sem volt, mit kellene csinálnunk, amikor Kamília csak sír és sír, nem akarja abbahagyni, holott már mindent megpróbáltunk. A gyermek iránti aggódás valószínűleg egy teljesen más érzés, mint amilyet az eddigi életem során bármikor is éreztem. Olyan lelki trauma, amit nyilván minden anya átél, és nehéz szavakba önteni. Nemrég felhívtam anyukámat, elmeséltem neki, hogy ezen aggódom, meg azon gondolkozom, meg hogy majd milyen jó lesz, ha Kamília nagyobb lesz, és el tudja mondani, mi baja. Erre csak legyintett: »Ez az aggodalom most már életed végéig elkísér.« Valószínűleg igaza van.”

Hosszú Katinka mindenesetre bejelentette, hogy anyaként is versenyez tovább, de az edzés most már teljesen máshogy néz ki, mint korábban:

„a napjaim képlékeny masszává váltak. Jelen pillanatban sem tudom, holnap mikor, milyen edzést tudok beiktatni. Van ugyan egy alapelképzelésem, de lehet, hogy Kamília felrúgja. Hiszen ő a prioritás. Teljes kontroll alatt tart, diktálja a napi ritmust. [...] Például míg a szülés előtt percekig győzködtem magam, hogy ugorjak be a vízbe, most erre nincs idő, pikkpakk bevetem magam és nyomom, hogy azt a lopott egy órát kihasználjam, az aktuális állapotomhoz képest kihozzam magamból a maximumot. Aztán irány haza, ahol szintén helyt kell állnom. Tehát összességében még keményebbé kellett válnom.”

Hosszú Katinka azt is említi az interjúban, hogy bár ő mindig megosztó személyiség volt, mostanában aztán különösen sok kritikát szokott kapni, de ezek ellenére úgy érzi, most teljesedett ki igazán az élete.

Amint a legutóbbi videójában írta is:

„egy édesanya először is mindig édesanya...”

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka Instagramja)