Hosszú Katinka visszatér a rajtkőre

Megcélozta a hatodik olimpiáját is, gyermeke születését követően ismét megkezdte az edzéseket a világklasszis úszónő.

2023. november 27., 09:26

Szerző:

Hosszú Katinka elmondta, hogy a gyermeke születését követően az idejét már körültekintőbben kell, hogy beossza, de gőzerővel készül a párizsi olimpiára.

„Most nem én vagyok az, aki tervez, hogy milyen napom lesz, mi fér bele a programba, mikor mehetek edzeni vagy egyáltalán alszom-e, és ha igen, mennyit. Bevallom, ez eleinte egyáltalán nem volt könnyű, igaz, sokat is tanulok ezáltal, hogy rugalmassá váltam” – nyilatkozta az Indexnek. "Próbálok minél hamarabb formába lendülni, újra elérni olyan szintre, hogy tudjak versenyezni. A mai napig imádok úszni, az uszoda a másik otthonom, ezt sosem gondoltam másképp” – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy a terhessége idején megszaporodott kilókat folyamatosan ledolgozza, januárban meleg égövi edzőtáborban jár (Dubaj), ami kulcsa lehet a felkészülésének, az egész család utazhat, egy dajkával. Edzője marad Layber-Gelencsér Máté, a férje.

„Még mindig a 200 és a 400 vegyes áll hozzám a legközelebb. A hátúszás sokkal inkább nehézkes, mondom ezt úgy, hogy ebben az úszásnemben Rióban olimpiai bajnok lettem 100-on, ezüstérmes 200-on. A vegyes az én világom, elég, ha azon belül van egy kis hátúszás. Erre készülök, egyértelműen kijelenthető, a folytatást az motiválja, hogy a párizsi olimpián újra megmutassam magam” – mondta el a várható versenyszámairól.

A Milák Kristóf körül kialakult vita kapcsán is kapcsán is elmondta a véleményét. Milán szerinte mindent elért, ami a sportágban elérhető, „Magyarországot képviselve mutatta meg a világnak, hogy Phelps teljesítménye sem örök, mint ahogy a tokiói olimpián is Magyarországnak nyert. Elképesztő eredményeket ért el, támogatnunk kell abban, amit szeretne, segíteni őt. Ha úszni akar, és újra ilyen eredményeket, akkor abban kell mellette állni, ha más elképzelése van, akkor pedig abban, hiszen hálásak vagyunk neki, amiért magyar színekben érte el ezeket a fantasztikus sikereket”.

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka – Instagram)