Haumann Máté 2,5 hónap alatt 12 kilót fogyott – elárulta, milyen diéta segített

Haumann Máté így adta le a felesleges kilókat.

2024. szeptember 19., 07:55

Szerző:

A Story magazin ma megjelent számában többek között Haumann Máté is szerepel. A 43 éves színésznek a leghíresebb szerepe miatt kellett híznia, de a forgatás után gyors tempóban leadta a felesleges kilókat.

Haumann Máté így tudott gyorsan visszafogyni

2020-ban forgatták az Oppenheimer című filmet, ami 2023-ban került a mozikba, ami 2024-ben kapott egy sor Oscar-díjat és amiben feltűnik egy magyar színész is: Haumann Máté. Haumann Péter fia Szilárd Leó fizikust-feltalálót alakítja Christopher Nolan filmjében, és ehhez a szerephez híznia kellett. Így aztán egy időre felhagyott a sporttal, és evett, amennyit csak bírt. A hízókúra eredménye plusz 12 kiló lett.

A forgatás után nyilván le kellett adnia ezt a sok pluszt, így újra elkezdett intenzívebben mozogni, plusz egy sztárdiétát is elkezdett. Így nyilatkozott erről Haumann Máté a Storynak:

„Igyekszem lejutni reggelente az edzőterembe három vagy négy alkalommal hetente, ha erre nincs lehetőségem, akkor a lakhelyemhez közel, a hegyen futok, és az erdőben húzódzkodom. Ami az étkezést illeti, a józan ész határain belül fogyasztok mennyiségeket, sokkal több zöldséget és jóval kevesebb húsmennyiséget veszek magamhoz, a megfelelő vízfogyasztás mellett. Az arányok kialakításában Tomán Szabina diétája sokat segített, vele mindössze két és fél hónap alatt lement rólam a súlyfelesleg. Szabina végig nagyon segítőkész és kedves volt.”

Az újra formába jött Haumann Máté azóta már Mercutiót játssza a Rómeó és Júliában a Magyar Színházban.

Diéta után már csak meg kell tartani a súlyt...

A hatékony diéta titka a szakértők szerint egyébként abban áll, hogy nem drasztikus változásokat vezetünk be az életünkbe, hanem lépésről lépésre átalakítjuk az életmódunkat. Az elért testsúly ugyanis csak akkor tartható meg, ha nem térünk vissza a korábbi életmódunkra.

Az a leghatékonyabb, ha a diéta alatt a fókuszt arra helyezzük, hogy a tápanyagokat a megfelelő arányban juttassuk be a szervezetünkbe. Az életmódváltás titka éppen ez: a hétköznapi rohanás közben bekapott ez-az helyett tudatosan étkezünk a megfelel időben, a tápanyagokat a helyes arányban megválasztva. Egész szakirodalom szól már a minőségi éhezésről, vagyis arról a jelenségről, amikor valaki bődületes mennyiségű kalóriát visz be a szervezetébe, de abban nincs semmi tápérték, ezért hamarosan újra megéhezik, ugyanis a szervezete a bevitt étel mennyisége ellenére gyakorlatilag éhezik. Méghozzá tápanyagokra. Az is tendencia, hogy egy-egy tápanyagot időnként mumusnak kiáltanak ki a táplálkozással foglalkozó szakemberek, holott az igazság az, hogy minden típusú tápanyagra szüksége van a szervezetnek. A diéta a kulcsa a helyes arányon van, ehhez kell némi fegyelmezettség, mert bizony számolni kell, hogy miből mennyit fogyasztottunk aznap. Szénhidrátot, fehérjét és zsírt is kell tartalmaznia az étrendnek – további információkat hat pontba szedve itt talál korábbi cikkünkben.

(Kiemelt kép: Haumann Máté Instagramja)