Galambos Lajosért aggódik a család: Két műtétre is elő volt jegyezve, az egyik halaszthatatlan

Galambos Lajos szerdán mentővel ment be a börtönbe, az öccse nyilatkozott most.

2023. április 28., 07:31

Szerző:

Galambos Lajos szerdán kezdte meg 3 év 6 hónapos börtönbüntetésének letöltését Baracskán. A Lagzi Lajcsi néven is ismert zenész áramlopás miatt kapta a büntetését, aminek letöltését már korábban meg kellett volna kezdenie, de Galambos Lajos egyre romló egészségi állapota miatt halasztást kért. Ezt végül nem kapta meg, de olyan két hónapot még így is csúszott a büntetés végrehajtásának a kezdete.

Most a trombitás öccse nyilatkozott aggódva a Blikk című lapnak, hivatkozva azokra az értesülésekre, amik szerint Galambos Lajos egészségi állapota valóban nagyon leromlott. A zenész annyira rosszul van jelenleg, hogy a börtönbe sem tudott máshogy bemenni: magánmentőt fizetett, és az vitte be a baracskai intézménybe.

„A testvérem tényleg beteg már egy ideje. Két műtétre is elő volt jegyezve, az egyik halaszthatatlan, nem tudom, ezekre mikor és milyen körülmények között fog majd sor kerülni. Csak remélni tudom, hogy addig is biztosítanak neki minden szükséges eszközt, éjszaka ugyanis oxigénpalackot használ, ami egy nagy gépen keresztül juttat levegőt a szervezetébe”

– többek között ezt nyilatkozta Galambos István, aki nem beszélt a testvérével a bevonulás óta. Egy hívást azonban kapott a börtönből: mivel ő az egyik kapcsolattartó, az intézményből felhívták, hogy leellenőrizzék, hogy Galambos Lajos jó számot adott-e meg.

Amennyiben valóban úgy döntenek, hogy Galambos Lajos operációjára szükség van, erre a berettyóújfalui börtönkórházban kerülhet sor. A frissen felépített intézményről a következőket írja a Büntetés-végrehajtás hivatalos honlapja:

„Berettyóújfaluban 2020 őszén készült el a Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központja. A 194 ággyal rendelkező intézmény országos szinten biztosítja a fogvatartottak kórházi egészségügyi ellátását, magas szinten kielégítve a hosszú távú ápolás, a járóbeteg szakellátás és az őrzés feltételeit.”

Ehhez persze át kell szállítani Galambos Lajost Baracskáról Berettyóújfaluba, ami egy több, mint 200 km-es utat jelent.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)