Galambos Lajos milliós kárt okozott a börtönbe vonulásával

Galambos Lajos magánmentővel ment be szerdán börtönbe.

2023. április 27., 07:31

Szerző:

Tegnap érkezett a hír, hogy a hosszú és bonyolult eljárás eredményeként Galambos Lajos tegnap tényleg bevonult a börtönbe, hogy letöltse 3 év 6 hónapos büntetéséből azt, ami még hátravan ez előzetes fogva tartás után.

A Lagzi Lajcsi néven is ismert zenésznek először februárban kellett volna bemennie a kecskeméti börtönbe, de romló egészségi állapotára tekintettel halasztást kért. Hamarosan kiderült, hogy ezt a kérelmét elutasították, így március eleje óta biztosan lehet tudni, hogy a 62 éves médiaszemélyiségnek le kell töltenie a büntetését.

Azt írja most a Bors című lap, hogy Galambos Lajos ettől függetlenül mégis vállalt fellépéseket, ki tudja, miben bízva. Az újság két szervezővel is beszélt, aki most csalódott, mert már lebeszéltek egy fellépést és elkezdték árulni a jegyeket, de a koncertből nem lesz semmi.

„Május elejére szerveztünk egy bulit. Igaz, csak szóban állapodtunk meg, vagyis nincs szerződésünk, de így is bíztunk egymásban, így elkezdtem értékesíteni a jegyeket...”

– többek között ezt meséli az egyik szervező a lapnak.

Az illető arról nem beszél, hogy tudta-e, hogy már márciusban kiderült, hogy Galambos Lajos nem ússza meg a börtönt, így igencsak kockázatos a számára májusra fellépést vállalni, de azt hozzáteszi, hogy:

„átverve érzem magam, de hát nem tudok mit tenni. Ez van. Milliós a kár.”

A másik szervező azt mondja, udvariasságból nem kérdezte meg a májusi fellépés megszervezésekor, hogy nem lesz-e Lajcsi akkorra már a börtönben:

„nem beszéltünk arról, hogy mi lesz akkor, ha időközben Lajcsinak be kell vonulnia, mert ő ezt nem említette, én pedig nem akartam udvariatlan lenni, illetve határozott volt azzal kapcsolatban, hogy kint lesz.”

(Kiemelt kép: Galambos Lajos Instagramja)