Galambos Lajos egyre rosszabbul van, kiderült, mennyi halasztást kért a börtönbüntetésére

Újabb fejlemények vannak Galambos Lajos börtönbevonulásával, illetve annak elhalasztásával kapcsolatban.

2023. március 28., 09:21

Szerző:

Galambos Lajosra 3 és fél év börtönbüntetés vár, de a hangsúly továbbra is a vár szón van ebben a mondatban. Az áramlopásért elítélt zenésznek februárban kellett volna bevonulnia a büntetés-végrehajtási intézménybe, de erre nem került sor. Mint kiderült, a 62 éves zenész-médiaszemélyiség rossz egészségügyi állapotára való tekintettel halasztást kért, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia.

Március elején jött a bíróság közleménye arról, hogy a kérelmét elutasították. A közleményben a következők szerepeltek:

„a Budaörsi Járásbíróság, mint perbíróság a kérelmet határidőben elbírálta és 2023. február 28. napján határozatában elutasította, mivel annak törvényes oka nem áll fenn, így a halasztás nem engedélyezhető. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír.”

Galambos Lajos természetesen fellebbezett, élve a törvényes lehetőségével, de a fentiekből az következik, hogy ettől még be kell mennie a börtönbe. Ez azonban egyelőre valamiért nem történt meg, holott az eredeti bevonulási dátumhoz, a február 15-höz képest már majdnem másfél hónap eltelt.

Ebben a helyzetben arról ír most a Blikk, hogy Galambos Lajos állapota egyre romlik. A lap a zenész ügyvédjére hivatkozva a következőket írja:

„a jogász szerint a zenész nincs jól, ráadásul a lelkiállapota csak rontja a fizikai egészségét.”

A cikk arra is utal, hogy Galambos Lajos egy év halasztást kért.

(Kiemelt kép: Schumy Csaba - dfp.hu)