5 film a tökéletes szombat esti kikapcsolódáshoz

A hétvégi lazítás kellékei: üdítő, popcorn, kényelmes fotel és egy jó film.

2021. december 4., 11:42

Szerző:

Ha a szombat esténként futó X-Faktor nem kötné le eléggé, mutatjuk milyen filmek lesznek még a tévében.

Életrevalók

TV2, 20:00 

Az Életrevalók című film igaz történet alapján készült, a gazdag arisztokrata Philippe egy rosszul sikerült ejtőernyős ugrás alkalmával gerinctörést szenvedett, ezért tolószékbe kényszerült. Önállóan csak a fejét tudja mozgatni, ezért ápolót keres maga mellé. A feladatra a gettóból származó Drisst választja ki, aki maga is csodálkozik azon, hogy állást kap, ugyanis nemrég szabadult a börtönből. A kezdeti nehézségek után hamarosan szoros barátság alakul ki közöttük.

Az arany iránytű

Viasat3, 18:45 

Lyra egy árva kislány, aki az oxfordi Jordan College tanulója és cseppet sem átlagos az élete. Egy nap, amikor a legjobb barátja, Roger eltűnik, elhatározza, hogy megkeresi őt. A legenda szerint a Magisztérium sötét tagjai gyermekeket rabolnak és az északi-sarki kísérleti állomásra viszik őket. Lyra kalandos utazása során csodálatos lényekkel és persze gazemberekkel is találkozik, és ne feledkezzünk meg az arany iránytűről sem, amely minden kérdésre felel, csupán a választ kell megfejteni.

Zimmer Feri

Prime, 21:00 

A középkorú Fikász Ferenc kiváló üzleti érzékkel van megáldva, csakhamar eszébe jut, hogy kibérel egy balatoni üdülőt, persze jó nagy adósságba veri magát ezáltal. Hogy a bevételek meghaladják a kiadásokat, ezért a szobákat méregdrágán adja ki, földet kever a kávéba, vizezi a sört, romlott húsból főz, az ellátás a lehető legrosszabb. A lehúzó illetve haszontermelő projektbe belerángatja az egész családját, így az egyik rokon szemszögéből figyelhetjük a groteszk, bolondos eseményeket. Az 1998-ban bemutatott magyar film főszereplői Reviczky Gábor és Pogány Judit. 

Csúcsformában 2.

Film+, 18:25 

A legutóbbi közös bevetést követően ezúttal Carter látogatja meg Lee-t Hongkongban. Carter tervei szerint lazulnak, élvezik az életet, esznek, isznak, csajoznak, azonban Lee éppen a helyi maffiavezér után folytat nyomozást. Carter kénytelen segíteni cimborájának, hamarosan repkednek a pofonok, eldördülnek a már-már megszokott lövések és robban a bomba is. A pofozós és a pofázós zsarunak ezúttal sincs egyszerű dolga a rosszfiúk ellen. Jackie Chan és Chris Tucker párosával garantált a nevetés.23

Daylight – Alagút a halálba

Mozi+, 19:00 

Egy hatalmas robbanás történik Manhattanben, a detonáció következtében a városrészt New Yersey-vel összekötő, a Hudson-folyó alatt futó alagút mindkét vége beszakad. A mentőszolgálat korábbi vezetőjét, Kit Laturat bízzák meg a feladattal, hogy menekítse ki az alagútban rekedt embereket. Sikerül bejutnia az alagútba, ám az események nem várt fordulatot vesznek, és mindannyian csapdába esnek odalenn. Kitnek minden tudására és tapasztalatára szüksége lesz, ha még szeretnék látni valaha a Napot.

(Kiemelt kép: Shutterstock)