Reviczky Gábor: Meggyőződésem, hogy az emberek azért kapják el a koronavírust, mert a félelem miatt alacsony az önrezgésük

Ő nem kapta el a koronavírust, tavaly március 11. óta, amikor is a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, ugyanis az volt az első dolga, hogy kitegye ajtajára a feszületet. „Ezáltal meghívtam Jézust az otthonomba.”

2021. május 25., 14:00

Szerző:

Reviczky Gábor a hit szerepéről és a koronavírusról, valamint az önrezgésről és az oltásról is elmondta véleményét a kultura.hu-nak adott interjúban. Mint mondta: „Nem kell feltétlenül vallásosnak lenni, mert a hit önmagában is mindig segít átlendülni a nehézségeken.”

„A legfontosabb az, hogy valamiben higgyen az ember, mert az erősíti az önrezgését. A pandémia alatt az emberiséget elárasztotta a félelem, ami a legveszélyesebb dolog. Ebben az állapotban az ember önrezgése öt hertz, a boldog emberé ötven hertz” – mondta. Hozzátette, hogy bár a tudományos kutatások nem mutatják ki, „de nekem meggyőződésem, hogy az emberek azért kapják el a koronavírust, mert a félelem miatt alacsony az önrezgésük. Pedig a »betolakodónak« húsz hertz fölött már esélye sem lenne.”

A lap kérdésre elmondta, ő nem fertőződött meg, azt is elmondta, hogy szerinte miért. „Tavaly március 11-én, amikor a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, az első dolgom az volt, hogy a feszületet kitettem az ajtómra, és ezáltal meghívtam Jézust az otthonomba. Megígértem neki, hogy itt mindig szeretet fogja várni. Megkértem, hogy védje meg a családomat. És bizony azóta sem fertőződött meg a családban senki.”

Kiemelte, hogy a hit mellett a tudományt sem veti meg, ezért beoltatta magát. „A kínai vakcinával. A hagyományos eljárásban bízom. Az orosz Szputnyik V-t szerettem volna megkapni, de akkor nem volt olyan. A Pfizert is felvehettem volna, ha elmegyek a dél-pesti kórházba, de nagyon tartottam az emberek felelőtlenségétől: hogy majd hosszú, kígyózó sorokban fognak várakozni. Így aztán Ráckevén oltottak be a kínai Sinopharmmal. A gyanúm beigazolódott, ugyanis később kiderült, hogy egy nálam idősebb barátom ugyanazon a napon elment a dél-pestibe, és a Pfizer mellett a covidot is megkapta. Szegénykém alig élte túl. Eszerint én is veszélynek lettem volna kitéve – vagy mégsem, mert az önrezgésem magas, ezért nem valószínű, hogy elkapom a vírust” – mondta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

 (Fotó: 168.hu / Merész Márton) (Kiemelt kép: MTVA | Zih Zsolt)

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Szerbiába utazott, ahol Aleksandar Vucsics szerb államfővel közösen megnyitja a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt.