Fejtörő: ön egy igazi zseni, ha 7 másodperc alatt megtalálja a hibát a képen

Gondolkodásra fel! Íme egy újabb fejtörő, ami alaposan próbára teszi az elmét. 

2024. augusztus 28., 20:05

Szerző:

Készüljön fel, mert a legújabb fejtörő kihívásunk bizony megtornáztatja az agyat. Az alábbi képen alattomos módon megbújt egy hiba, amit első pillantásra szinte senki nem vesz észre. 

Kell az agytorna 

Önnek annyi lesz a feladata, hogy kiszúrja a bakit, viszont erre mindössze 7 másodperc et adunk. Ez elsőre kevésnek tűnhet, de próbáljon meg a részletekre összpontosítani, akkor tuti meglesz a hiba is pillanatok alatt. Tudnia kell, hogy az efféle fejtörőknek nem csak az az előnyük, hogy rendkívüli módon szórakoztatóak, de a kognitív funkciók hanyatlása is elkerülheti a folyamatos gyakorlással. Egyes kutatások arra mutatnak rá, hogy az folyamatos karbantartásával elkerülhető, de legalábbis csökkenthető a demencia vagy éppen az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata. Bár konkrét bizonyítékok még nincsenek erre vonatkozóan, de a tudósok folyamatosan azon dolgoznak, hogy az elméleteiket pontos adatokkal is alá tudják támasztani. 

Figyeljen a részletekre! 

Az viszont gyakorlatilag biztos, hogy az ilyen rejtvények megoldása közben javul a megfigyelőképesség, hiszen idővel megtanul kizárólag az apróságokra, az elrejtett, apró részletekre koncentrálni, ezáltal pedig feladványról feladványra ügyesebb és gyorsabb lesz. Na, a mostani menni fog 7 másodperc alatt? A képen egy egyszerű íróasztal látható, rajta könyvek, ceruza, kávé és egy növény. Első ránézésre itt minden a legnagyobb rendben, ám ha alaposan megnézi látni fogja, hogy valami mégsem stimmel. Ne hagyja, hogy a szeme tévútra vigye, lesse meg alaposan és szúrja ki hamar a hibát

Mutatjuk a képet: 

Indul a visszaszámlálás 

7...

6...

5...

4...

3...

2...

1...Ennyi volt, az idő lejárt! 

Megtalálta a hibát a fejtörőben? 

Szóval, sikerült megtalálnia a hibát a képen? Amennyiben igen, akkor bizony jár a taps, mert ez tényleg nem volt túl egyszerű. Az igazság az, hogy a hiba már-már annyira szem előtt volt, hogy könnyedén át lehetett rajta siklani. Éppen ezért, ha ez most nem jött össze, akkor se csüggedjen, gyakoroljon tovább. Szerencsére itt, a 168 oldalán számos hasonló feladványt találhat, szóval szórakozásra fel!  Addig is most megmutatjuk a megoldást. 

Íme: 

További fejtörőket itt talál:  

Ön egy igazi lángelme, ha kevesebb, mint 7 másodperc alatt megtalálja az elveszett zoknit

Lehetetlen házikó: ha 15 másodperc alatt rájön, hol a hiba a képen, akkor ön a legintelligensebb 5%-ba tartozik!

Idősebbek előnyben: kitalálja, mi való a kérdőjel helyére a Venn-diagram közepén? 

(Forrás: IndiaTimes, Kiemelt kép forrása: Bright Side)