Megdöbbentő, mi volt Falusi Mariann első munkahelye az érettségi után: nem az énekesnői pályán indult el

Falusi Mariann egy friss interjúban beszélt azokról az időkről, amikor még nem énekesnőnek készült.

2024. október 3., 11:30

Szerző:

Egy közös társasjátékozásra hívta Farkasházi Réka színész-műsorvezetőnő Falusi Mariann énekesnőt. Ez számunkra azért érdekes, mert a játék közben egy interjút is készített vele, a játék után énekeltek együtt, és az egészről készült egy videó, amit újabban nálunk valamiért podcastnek, esetleg podcastnak neveznek. Pedig érdemes nemcsak hallgatni, hanem meg is nézni a teljes felvételt, hiszen igazán látványos jeleneteket tartalmaz: egy ponton Farkasházi Réka és Falusi Mariann például hatalmas kártyákból próbálnak meg várat építeni. De talán a videó legérdekesebb része nem is ez, hanem az, amikor a Pa-Dö-Dő egykori tagja arról beszél, milyen pályára készült gyerekkorában.

Falusi Mariann azt a tanácsot kapta, hogy legyen geológus

Falusi Mariann életét végigkísérte az éneklés: kislánykorában is rengeteget dalolt, akik a családhoz telefonáltak, megkérték a kagylót felvevő gyereket, hogy énekeljen egy kicsit. Falusi Mariann elmeséli, hogy az R betűt még nem tudta kiejteni, de a Kicsit szomorkás a hangulatom máma című dalt már el tudta énekelni.

Ennek ellenére nem gondolkozott azon gyerekként, hogy felnőttként egyszer énekesnő lesz belőle:

„Soha nem tudtam, hogy ez lesz a hivatásom. [...] Nem volt ilyen életút-tervem, hogy én most valami szeretnék lenni. Semmi nem szerettem volna lenni, mert valahogy jöttek szembe a dolgok, és soha nem kényszerültem egy olyan döntésre, hogy... Elmentem a pályaválasztási tanácsadóhoz. El kellett menni, feltettek kérdéseket, és azt mondták, hogy legyek geológus. Merthogy mindig érdekelt a természet. Marha közel éreztem magamhoz a Balatont. Balatonon voltam gyerek tulajdonképpen: a nagymamám ott lakott, és állandóan oda jártunk és ott töltöttem a nyarakat. És az apukámék kutatófúrásokat végeztek, az apukám csodálatosan mesélt, és attól hogy ő ilyen csodálatosan mesélt ezekről a dolgokról, én úgy gondoltam, hogy ott voltam, és hogy ez engem érdekel.”

Falusi Mariann első munkahelye

De aztán amikor Falusi Mariann befejezte a középiskolát, mégsem geológusnak ment el, de nem is kezdett el azonnal énekesnőnek tanulni. A 65 éves énekesnő a következőket meséli:

„Amikor leérettségiztem, akkor utána elmentem dolgozni patikába, de csak úgy érdekességképpen, mert nagyon tetszett a patikus, ahogy ott [keverték] a nagy tálakban a krémeket, meg ott olyan rend volt! Dehát a legeslegeslegkomolyabb vonzerő az az a kassza volt, amibe be kellett ütni [a számokat] és tekerni kellett az oldalát. Ütögetni és tekerni az oldalát és csing! – kiadta a fiókot. Fantasztikus volt. Elmentem oda, de egyszer csak megjelent egy hirdetés, hogy a konzervatóriumba lehet felvételizni. Felvételiztem, és a Sík Olga tanárnő felvett, és onnantól kezdve meg már kepeszthettem én, amennyit akartam, akkor is énekes lettem. De nem is kepesztettem.”

Kattintson a play gombra, itt találja a teljes interjút!

(Kiemelt kép: YouTube/Farkasházi Réka és a Tintanyúl)