Falusi Mariann megrázó vallomása: így tudta meg, hogy Lang Györgyi beteg – videó

Falusi Mariann elsírta magát a kamerák előtt, amikor felidézte azt régmúlt pillanatot, amikor megtudta.

2024. augusztus 25., 06:27

Szerző:

A Hajógyár című YouTube-csatorna Életút című interjúsorozatának a vendége volt a héten Falusi Mariann. A videó lenyűgözően érdekes képet ad az énekesnő visszaemlékezésein keresztül Falusi Mariann, illetve a Pa-Dö-Dő együttes pályájáról. Mi alább a legmegrázóbb részlet kiemelésével ajánljuk az ön figyelmébe az interjút, amit érdemes teljes egészében végighallgatni.

Falusi Mariann így tudta meg Lang Györgyiről

Falusi Mariann egy csomó érdekességet elárul a videóban, többek között azt is, hogy a testmagassága 156 centi, de ezzel együtt kosárlabdázott a középiskolában. Lang Györgyi szintén középiskolás volt, amikor a szklerózis multiplexet diagnosztizálták nála, és amikor később Falusi Mariannal megismerkedett, beszámolt neki is a helyzetéről.

„Amikor a Györgyi gimnazista volt, akkor ez a betegség elkezdődött. És amikor főiskolás volt, és utána, amikor én őt megismertem, akkor már diagnosztizálták ezt a betegséget. Akkor tudtuk, hogy ez 1 év, 5 év, 10 év, 40 év múlva jön. Akkor már kettős látása volt, akkor jöttek azok a jelek, amiből arra lehetett következtetni, hogy valami lesz. Amikor a Györgyi megvette a lakását Pesten (én imádok ilyen lakberendező mindenféle dolgokat csinálni), akkor már úgy csináltuk meg a lakást tudatosan, hogy körbejárható legyen, hogy széles legyen minden, hogy ne legyenek küszöbök, hogy süllyesztve legyen a kád. Tehát arra felkészülve, hogy egyszer lesz egy tolószékes időszak. És ez követhető volt, és sajnos tudtuk azt, hogy ez a betegség megy előre. Mindig volt ennek jele, amit elütött a Györgyi elképesztő módon. Az ő lelkiereje és az ő mindene tartotta bennünk a lelket, akik kétségbe voltunk esve persze, amikor ezt láttuk. Fantasztikus, ahogy ő ezt viselte. Az utolsó napig ő volt a nyeregben.”

Falusi Mariann ezután arról beszél, hogy ők ketten mindig adtak arra, hogy megmutassák, hogy ők betegség vagy túlsúly ellenére mindent ugyanúgy csinálnak, mint bárki: még a koreográfiát is ugyanúgy csinálták, mint a profi táncosok a Pa-Dö-Dő tánckarában.

Falusi Mariann a könnyekig elérzékenyül

Falusi Mariann számára rendkívül nehéz volt a tavalyi év, mert néhány hónap leforgása alatt vesztette el a szívéhez legközelebb álló két személyt. A könnyekig meghatódva így beszél erről a videóban:

„Bőgni fogok, mert ez azért nagyon nehéz: mert anyukám januárban halt meg, a Györgyi májusban. És teljesen egyedül maradtam, senkim nincsen. Csak a kutya, Peti, aki 19 éves. Úgyhogy ez nagyon nehéz. Az egyetlenegy, amibe kapaszkodni lehet, az a csapat és az a család, amit együtt hoztunk össze, és amit összetartottunk, és akik élvezték ezt a helyzetet huszon-harminc éven keresztül, és most abszolút ugyanúgy élvezik.”

Kattintson a play gombra, nézze meg az egészet, a Neoton Família és Erdős Péter is szóba kerül benne!

(Kiemelt kép: YouTube/Hajógyár)