A frissen kitüntetett Fásy Ádám elárulta, mi volt az első szakmája: nem zenei pályán indult el eredetileg!

Fásy Ádám életéről annak apropóján készített riportot a TV2, hogy az egykori mulatóssztár megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

2024. augusztus 22., 08:52

Szerző:

A múlt héten jelentette be a Kulturális és Innovációs minisztérium, hogy Fásy Ádám magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kap. A fideszközeli zenész az augusztus 20-i ünnepségek előtt át is vette a díjat, és a TV2 a Tények Plusz tegnapi adásában mutatta be az erről készült felvételeket egy olyan riport részeként, ami Fásy Ádám teljes életét hivatott bemutatni.

Fásy Ádám élete és eredeti szakmája

Fásy Ádám Gyomaendrődön született, de akkor még csak Gyomának hívták. A későbbi mulatóssztár egy nyolcgyerekes család legkisebb gyermekeként született meg, Fásy Ádám meg is mutatja a házat az alábbi riportban, ahol nagy boldogságban nevelkedett. Így emlékszik vissza gyermekkorára:

„Nagyon szerettem ott élni, mert a szüleink nagy boldogságot és szeretetet hoztak létre nekünk, gyerekeknek, hiszen nyolcan voltunk testvérek.”

A TV2 által polihisztorként aposztrofált médiaszemélyiség az első szakmájáról-munkájáról a következőket meséli:

„Amikor a nyolcadikat elvégeztem, utána elmentem a következő iskolámba. Ez egy ilyen tükörkészítő-csiszoló szakma. Azt kiváló tanulóként hamarabb sikerült elvégeznem, mint a többi társam[nak].”

Később azonban továbbtanult, és felsőfokú vendéglátóipari menedzserként szerzett új diplomát. Innentől kezdve éttermeket, majd szállodákat vezetett, és szállodaigazgatóként került először kapcsolatba a szépségversenyek világával, ami aztán kinyitotta a kaput a média világa felé. Fásy Ádám a szórakoztatóipari karrierje során Donald Trumptól is kapott egy díjat – a volt amerikai elnök egyébként a Miss Universe szépségverseny-márka tulajdonosa.

Fásy Ádám idén tavasszal díszpolgári címet kapott Gyomaendrődtől, és ehhez jött hozzá most augusztus 20. kapcsán a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés. Alább tudja megtekinteni a teljes riportot.

Fásy Ádámnak sokan gratuláltak

Tegnap a Magyar Nemzet felkért egy sor hírességet, hogy véleményezzék Fásy Ádám kitüntetését, és mindenki csupa jót mondott, köztük Bodrogi Gyula is. A nemzet színésze a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét kapta meg 2004-ben, és most többek között a következőket mondja:

„Gratulálok ezúton is Fásy Ádámnak! Megérdemelte, megdolgozott érte! Ahogy én látom, lépésről lépésre építette fel önmagát.”

A többi megszólaló mind méltatja Fásy Ádám tevékenységét, aki nagy tömegeket tud megmozgatni és például egy vándorkiállítással sokat tett a Munkácsy-életmű ápolásáért is.

(Kiemelt kép: TV2/Tények Plusz)