Az megvan, hogy Shane Tusupnak mi az eredeti szakmája?

Elárulta, igazából mit tanult az egyetemen.

2021. november 29., 11:42

Szerző:

Shane Tusuppal közöl interjút a Nemzeti Sport, amelyben a Magyarországon úszóedzőként és Hosszú Katinka férjeként ismertté vált férfi új oldaláról mutatkozik meg. A beszélgetésben említi, hogy az egyetemen mit tanult, és mint kiderül, nem úszóedzőnek készült akkor.

„A múltam miatt a külvilág szemében úszóedzőből olyan trénerré váltam, aki labdarúgókkal foglalkozik. De nem teljesen ez a helyzet. Az egyetemi éveim alatt pszichológiát és kineziológiát tanultam. Eleinte a sportpszichológia vonzott, később azonban rájöttem, jobb, ha a fizikai és a mentális oldallal is tudok foglalkozni”

– meséli karrierjéről Tusup. A kineziológia tudományáról a Wikipédia a következőket írja: „a humán kineziológia vagy humán kinetika egy sporttudományi szakág, amely az emberek fizikai teljesítményének, állóképességének, terhelhetőségének vizsgálatával, az erőnlétük megőrzésével, a mozgáskultúra fejlesztésével foglalkozik. [...] A humán kineziológia nem tévesztendő össze az alkalmazott kineziológiával, amely egy holisztikus, alternatív gyógymód, mely azt állítja magáról, hogy különböző betegségeket képes kezelni az izomfeszültség vizsgálata alapján.

Tusup többek között azzal folytatja, hogy nem is tartja magát úszóedzőnek.

„Minden sportágat igyekeztem megismerni, az MMA küzdelmeit is követtem, az motivált, hogy megértsem, mit csinálnak a sportolók és miért. Hogyan edzenek a különböző sportágakban, és melyek a fő eltérések. Nem úszóedzőként, hanem a teljesítményt növelő szakemberként tekintek magamra, aki eddig az uszodában érte el a legnagyobb sikereit”

– teszi hozzá a 33 éves híresség, aki a hétvégén a magánéletével is bekerült a hírekbe, mivel a napokban mutatta be édesanyjának új szerelmét, Szabó Zsófit.

(Kiemelt kép: Shane Tusup Instagramja)