Eszenyi Enikő botránya újra előkerült: Itt emberek sérültek

Eszenyi Enikő botránya kapcsán most Ember Márk nyilatkozott: ő is hiányolja a bocsánatkérést.

2023. október 20., 10:57

Szerző:

Eszenyi Enikő színész-rendezőnőt mostanában szombat esténként a TV2-n láthatjuk a Dancing with the Stars című műsorban, de ez nem feledteti, hogy milyen botrányos körülmények között távozott ő annak idején a Vígszínházból.

Beosztottjai megvádolták, hogy embertelenül bánik a többiekkel, elfogadhatatlan stílusban beszél velük, mérgező légkört teremtve. Ezzel kapcsolatban foglalt állást egy új interjúban Ember Márk színész-zenész, aki az egyetemi gyakorlatát a Vígszínházban töltötte, majd 2017-től 2020-ig volt Eszenyi Enikő társulatának a tagja – pont a botrány kipattanásakor távozott.

Ember Márk így emlékszik vissza arra az időszakra az alábbi videóban:

„pont előtte mondtam fel Enikőnek, és akkor volt egy nagyon érdekes helyzet. Kérdeztek újságírók meg kollégák erről az egészről. Rosszul éreztem magam, mert kint is voltam, meg bent is voltam, és nehezen tudtam, hogy én most honnan beszéljek. Ráadásul nem is volt még nyilvános, hogy felmondok. Az nem kérdés, hogy én Eszenyi Enikőnek mennyit köszönhetek, az vitán felül áll. De azt pedig szintén nem lehet eltörölni, hogy itt megtörténtek ezek a dolgok, itt emberek sérültek, és nekem nagyon fájt, amikor azt láttam, hogy kollégáim, akik elő mertek állni a fájdalmaikkal vagy sérelmeikkel, ők megkapták azt, hogy ez nem igaz, ezek hamis vádak. Akkor egy kicsit azt éreztem, nem jó irány az, hogy arra, aki bátor mer lenni, azt mondjuk rá, hogy ő hazudik, vagy valami érdek miatt mondja. Azért nehéz ezt jól kezelni, mert közben megjelentek olyan emberek, akik tényleg ezekből a mozgalmakból a saját érdekeiket próbálták meg... hazugságokkal próbáltak előállni. Ezt nem ezen ügy kapcsán, hanem általánosságban mondom. [...] Engem nem ért olyan, vagy ha ért, akkor megmondtam Enikőnek, hogy szerintem mi az, ami nem oké vagy mi az, ami oké – amennyire én, mint huszonéves pályakezdő ezt megmondhattam. [...] Azt meg mertem mondani, hogy ha én úgy éreztem, hogy az a kommunikáció, hogy ez a darab érdekében történik, akkor én el tudtam mondani, hogy én ilyen instrukciókkal vagy ilyen hangvételű próbákkal nem tudok előrébb haladni. Értem, hogy ez a szándék, de nálam ez nem működik. Van ez a mondás, hogy teher alatt nő a pálma, nekem erre az a válaszom, hogy oké, de nem mindenki pálma.”

Nem Ember Márk az egyetlen, aki úgy érzi, egy bocsánatkérésre lenne szükség ebben az ügyben, de Eszenyi Enikő soha semmit nem nyilatkozott a vádakkal kapcsolatban.

„Én hiányolom a bocsánatkérést. [...] Ha valaki meg azt gondolja, hogy nincs oka bocsánatot kérni, akkor azt is el lehet mondani. De így a semmiben hagyni, az nem jó, nem vezet előre”

– véleményezi Ember Márk Eszenyi Enikő viselkedését.

A teljes interjú Palik Lászlóék YouTube-csatornáján jelent meg, alább lehet megtekinteni.

(Kiemelt kép: a Dancing with the Stars Instagramja)