Eszenyi Enikő: Feltétel nélkül szerettek, a munkámba soha nem szóltak bele

Eszenyi Enikő karrierjének korábbi időszakáról, karrierjének fő támogatóiról vallott.

2023. október 6., 08:40

Szerző:

Eszenyi Enikő nagyban készül a Dancing with the Stars első adására, de akik a közösségi médiában követik őt, azok ezt nagyon jól tudják, hiszen a színész-rendezőnő rendszeresen posztol a táncpróbákról.

Eszenyi Enikő szintén rendszeresen posztol édesanyjáról, Eszenyi Lajosné Gaál Magdolnáról, akit általában csak „mami” néven említ. Róla azt meséli most a Blikknek adott interjújában, hogy édesapjával együtt Budapestre költöztek otthonukból, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengerből:

„nyukám és apukám már nagyon régen Budapestre költöztek. Először Csengerből Debrecenbe költöztünk, az az én második szülővárosom. Amikor felvettek a színművészetire, s amikor öcsém is Budapestre került, a szüleim is jöttek, így édesanyám mára egy igazi pesti nő.”

Bár a színésznő nem él már Csengeren, továbbra is nagyon erős szálak fűzik ehhez a településhez. Többek között a következőket mondja:

„az a szív, ami abból a földből árad, az az energia, az a pozitivitás, az a kreativitás, az a gyengédség, az a végtelen szeretet, ami az ottani emberekre jellemző, semmihez nem hasonlítható.”

És még egy érdekes-elgondolkodtató idézet Eszenyi Enikőtől a szüleivel kapcsolatosan:

„a szüleim feltétel nélkül szerettek, a munkámba soha nem szóltak bele. Mindig, minden körülmények között ugyanazon az apai-anyai meleg szívvel ott voltak mellettem.”

Alább lehet megnézni egy videót Eszenyi Enikő édesanyjáról, aki lánya valamennyi premierjén ott van.

(Kiemelt kép: Eszenyi Enikő Instagramja)