Damu Roland özvegye kitálalt: Haragszom magamra, hogy miként hozhattam ilyen rossz döntést

Damu Roland özvegye, Edina hosszú idő után először nyilatkozott most.

2024. január 31., 09:15

Szerző:

December 27-én volt két éve, hogy elhunyt Damu Roland. A szomorú életű színész árván maradt kislányának a sorsa csak most ősszel rendeződött, és most az édesanya, Edina hosszú idő után először nyilatkozott.

A kislánnyal, Majával kapcsolatosan emlékezetes, hogy élete egyik utolsó interjújában Damu Rolna azt sejtette, hogy Maja esetleg nem is az ő gyermeke. Ez egybevág azzal, hogy Damu Roland nem vette ki a részét Maja neveléséből, gyerektartást sem fizetett soha.

Maját azonban az édesanyja, Edina sem tudta nevelni, így az édesanyja testvére, Katalin volt a gyámja. Az utóbbi években rendeződött Edina élete, most már biztos állásban, személyi asszisztensként dolgozik egy kisvállalkozásban, és tavaly ősszel elérkezett végre az idő, hogy az immár nyolc éves kislány végleg hozzá kerüljön. Anya és lánya eddig is tartották a kapcsolatot, de a kis Maja a nagynénjééknél lakott.

Az édesanya a következőket mondja most arról, hogy visszakaphatta a kislányát:

„életemben először sírtam örömömben. Akkor éreztem azt, hogy igen, Maja tényleg az én lányom, immáron hivatalosan is.”

Edina azonban a Blikknek adott friss interjúban visszaemlékszik a múltra is, amikor alkoholbetegsége miatt nem lehetett vele a kislánya:

„haragszom magamra, és lehetetlen túltennem magam azon, hogy miként hozhattam olyan rossz döntést, hogy akármilyen indokkal is az italhoz forduljak. Nem gondoltam a következményekre, ami kihatott a családomra és legfőképpen a kislányomra.”

Immár több, mint két éve, hogy Damu Roland elhunyt, és Edina azt meséli, hogy Maja mintha megérezte volna, hogy történt valami. Az édesanya a következőképpen írja le ezt a bizonyos pillanatot:

„a Roland halála utáni napon elém állt, majd rákérdezett, hol van az ő apukája, miért nincs vele. Maja a koránál sokkal érzékenyebb gyerek, de az érzéseit a maga gyermeki szintjén fejezi ki. Azt válaszoltam neki, az apukája nagyon beteg volt és már fönn van a mennyben a Jóistennel, aki vigyáz rá, és nincsenek már fájdalmai.”

Érdekes, hogy amíg Edina azt mondja az interjúban, mennyire haragszik önmagára, valamivel később úgy fogalmaz, hogy volt férjére viszont nem haragszik annak ellenére, hogy a színésznek nemcsak ugyanúgy alkoholproblémái voltak, mint neki, hanem nemi erőszak, személyi szabadság korlátozása és egy rendbeli súlyos testi sértés miatt börtönbe is került. Az özvegy így fogalmaz, ezeket az eseteket hibáknak nevezve:

„nincs már bennem harag Roland iránt, örömmel tölt el, hogy a kislányunk ennyire hasonlít rá. Amikor majd nagyobb lesz, elmondom neki őszintén a történetünket, azzal együtt, hogy az apukája tehetséges színész és jó ember volt, ám ahogyan én is, követett el hibákat.”

(Kiemelt kép: YouTube/ATV)