Damu Roland fiai a mai napig nem jelentkeztek az örökségükért, a gyám el van keseredve

Damu Roland halála óta majdnem másfél év telt már el, de kislánya nem kaphatja meg, ami jár neki.

2023. május 12., 08:19

Szerző:

Damu Roland 2021. december 27-én hunyt el. A drámai sorsú, rengeteg problémával küzdő színészt három gyermeke gyászolja: korábbi kapcsolataiból született fiai már 28 és 19 évesek, amíg kislánya, Maja jóval fiatalabb, 2016-ban született.

Damu Roland az élete során nagy adósságot halmozott fel, így nem maradt utána különösebb anyagi értéket képviselő hagyaték, csak néhány ruhadarab, pár olcsóbb karóra és egy gitár. Ez utóbbi hangszernek a sorsáról ír most a Blikk.

Damu Roland két fia ugyanis nem jelentkezett a szóban forgó gitárért és egyéb ingóságokért, de Maja gyámja kérte a hagyatéki eljárás során, hogy a gitár hadd legyen a kislányé. Ezt a döntést jóvá is hagyták, de a gitár még mindig nem került oda az örököshöz, pedig a két fiú nem tart rá igényt.

Egy rövid idézet a gyám elkeseredett nyilatkozatából:

„csak azt szerettük volna, hogy Majácskának legyen valami emléke az édesapjáról, ha már az életében nem találkoztak sokat. Maja zenei tehetség, ezért a gitár hasznos emlék lett volna az apjától.”

A színész halála után állítólag jóbarátja, Zsolt tett el mindent egy ismeretlen helyen levő raktárba. A szóban forgó gitár itt lehet, de Zsolt sem a lappal, sem az örökösökkel nem hajlandó szóba állni, így most patthelyzet alakult ki, a kislány mégsem kaphatja meg édesapja gitárját. Emlékezetes, hogy Damu Roland nem volt hajlandó kislánya után gyerektartást fizetni, nem is tartotta vele a kapcsolatot.

(Kiemelt kép: dfp.hu)