Eldőlt Damu Roland kislányának a sorsa: Edina szeme könnybe lábadt, de én is sírva fakadtam

Lassan két éve már, hogy Damu Roland elhunyt, kisebbik gyermekének a sorsa csak most rendeződött.

2023. október 18., 09:00

Szerző:

Damu Roland 2021 decemberében hunyt el. A hányattatott-botrányos életű színésznek egyetlen kislánya volt, akivel kapcsolatban élete egyik utolsó interjújában azt sejtette, hogy esetleg nem is az ő gyermeke. Ez egybevág azzal, hogy Damu Roland nem vette ki a részét Maja neveléséből, gyerektartást sem fizetett soha.

Maját azonban az édesanyja, Edina sem tudta nevelni, így az édesanyja testvére, Katalin volt a gyámja. Az utóbbi években rendeződött Edina élete, most már biztos állásban dolgozik, és elérkezett végre az idő, hogy a hét éves kislány végleg hozzá kerüljön. Anya és lánya eddig is tartották a kapcsolatot, de a kis Maja a nagynénjééknél lakott. Katalin, az eddig gyám a Blikk című lapnak mesélt el most két fontos eseményt.

Egyrészt Katalinnak súlyos autóbalesete volt májusban, életveszélyből mentették meg az orvosok. Másrészt végre döntött a gyámhatóság, így Maja ezentúl nem a gyámjánál, hanem az édesanyjánál, Edinánál lakhat. A döntéssel kapcsolatban Katalin többek között így mesél:

„amikor kiderült, hogy [Maja] visszakerülhet Edinához, azt a boldogságot le sem lehet írni, amit mindkettejük arcán láttam. A kislány boldogan szaladt összepakolni a kis cókmókját, Edina szeme könnybe lábadt, de én is sírva fakadtam. Egy gyereknek az anyja mellett van a legjobb helye és ők nagyon megérdemlik, hogy most együtt lehetnek.”

Maja után egyébként nemhogy nem fizetett soha gyerektartást az édesapja, a kislány most árvasági ellátásra sem jogosult, mert Damu Rolandnak a haláláig nem volt meg a 15 év szolgálati ideje, így kettejüknek Edina fizetéséből kell megélniük.

(Kiemelt kép: YouTube/ATV)