Damu Roland lánya megható ajándékot kapott egy milliárdostól

Damu Roland lánya, a kis Maja még soha nem volt nyaralni. Most valaki vállalta, hogy megadja neki ezt az élményt.

2024. július 18., 14:47

Szerző:

Tavaly december 27-én volt két éve, hogy elhunyt Damu Roland. A szomorú életű színész árván maradt kislányának a sorsa csak most ősszel rendeződött, és Maja most egy szép ajándékot kapott a Blikk újságíróinak jelenlétében.

Damu Roland lánya életében először megy nyaralni

A lap képeket is közöl a nagy pillanatról: Maját nem más, mint Jákob Zoltán látogatta meg. Őt a legtöbben a TV2 társkeresős realityjéből, A nagy Ő-ből ismerik, de sokan már az ország leggazdagabb embereit soroló listákról is megjegyezték őt. Jákob Zoltán műkörmös vállalkozása révén lett hazánk egyik legvagyonosabb embere.

A nyolcéves Maja édesanyja a milliárdosról olvasta kérte meg a Blikket, hogy kössék őt össze Jákob Zoltánnal, hiszen a kislány még sosem volt nyaralni – részben azért, mert Damu Roland soha egy fillér gyermektartást sem fizetett. Az édesanya, Edina így beszél a kétszemélyes kis család anyagi helyzetéről:

„A mindennapokat mindig megoldjuk valahogy, hiszen van egy jó állásom, és bár egyedül nevelem Maját, ha szűkösen is, de azért igyekszünk minden hónapban kijönni a kevéske pénzünkből. Nyaralni azonban sosem voltunk, Maja fejében az a nyaralás, hogy egyszer-egyszer kimegyünk egy budapesti strandra.”

Jákob Zoltán több jótékony akciójáról lehetett már hallani a médiában, és a milliárdos ezt a kérést is készségesen teljesítette.

„Összeszorult a szívem, amikor meghallottam, hogy egy nyolcéves kislány még sosem volt nyaralni, ezért úgy döntöttem, Maja első vakációját én állom”

– többek között ezt mondta Jákob Zoltán a szerény körülmények között élő család megsegítéséről.

Damu Roland és kislánya

Majával kapcsolatosan emlékezetes, hogy élete egyik utolsó interjújában Damu Rolna azt sejtette, hogy Maja esetleg nem is az ő gyermeke. Ez egybevág azzal, hogy Damu Roland nem vette ki a részét Maja neveléséből, gyerektartást sem fizetett soha.

Maját azonban jó ideig az édesanyja, Edina sem tudta nevelni, így az édesanyja testvére, Katalin volt a gyámja. Az utóbbi években rendeződött Edina élete, most már biztos állásban, személyi asszisztensként dolgozik egy kisvállalkozásban, és tavaly ősszel elérkezett végre az idő, hogy az immár nyolc éves kislány végleg hozzá kerüljön. Anya és lánya eddig is tartották a kapcsolatot, de a kis Maja a nagynénjééknél lakott.

Az édesanya a következőket mondta januárban a Blikknek arról, hogy visszakaphatta a kislányát:

„Életemben először sírtam örömömben. Akkor éreztem azt, hogy igen, Maja tényleg az én lányom, immáron hivatalosan is.”

Ekkor visszaemlékezett azonban a múltra is, amikor alkoholbetegsége miatt nem lehetett vele a kislánya:

„Haragszom magamra, és lehetetlen túltennem magam azon, hogy miként hozhattam olyan rossz döntést, hogy akármilyen indokkal is az italhoz forduljak. Nem gondoltam a következményekre, ami kihatott a családomra és legfőképpen a kislányomra.”

(A fent kiemelt kép 2011-ben készült a Reggeli című műsor stúdiójában. Fotó: RTL/Sajtóklub)